Reducerea la 20% a TVA, infiintarea unei burse a deseurilor de hartie si programul Rabla pentru tractoare – solicitarile reprezentantilor din industria lemnului
Scaderea TVA la 20%, înfiintarea unei burse a deseurilor de hârtie si carton, precum si introducerea programului ‘Rabla’ pentru tractoarele forestiere cu o vechime de circa 20 ani au fost câteva dintre solicitarile reprezentantilor industriei lemnului, mobilei si hârtiei, în cadrul consultarilor avute, miercuri, cu oficiali din Ministerul Economiei,se arata într-un comunicat al ministerului de resort.
Industriasii considera prioritara dezbaterea în Parlament a modificarilor aduse Legii 46/2008 privind Codul Silvic, în forma propusa de Comisia de agricultura si silvicultura, dupa o negociere cu toate institutiile si ONG-urile din domeniu silvic.
De asemenea, acestia solicita modificarea legislatiei existente în vederea limitarii exportului de maculatura, precum si trecerea maculaturii în categoria materiilor prime de baza.
În plus, reprezentantii industriilor lemnului si mobilei sunt preocupati de exporturile de lemn brut si solicita revizuirea reglementarii prin care Regia Nationala a Padurilor – Romsilva, în calitatea sa de administrator al proprietatii publice a statului, este obligata sa vireze la bugetul de stat 85% din profitul net, dar si revizuirea nivelului taxelor locale în industria producerii de mobila.
În perioada 9 aprilie – 29 mai 2013, la sediul Ministerului Economiei, au avut loc consultari cu asociatii profesionale si patronale, companii, institute de cercetare si alte structuri economice interesate în vederea elaborarii Documentului de Politica Industriala, unul dintre documentele care vor sta la baza Strategiei de Competitivitate a României.
La discutii au fost prezente peste 250 de entitati industriale din 24 de mari industrii, iar prin reprezentantii asociatiilor profesionale si patronale si-au exprimat punctele de vedere peste 400 astfel de entitati.
Documentul de Politica Industriala este o componenta a unui document mai amplu: Strategia de competitivitate a României pentru perioada 2014-2020. capital.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!