Incepand cu 8 august, instructorii auto independenti nu mai pot sustine cursuri auto cu viitorii soferi. Vezi de ce

 

Noul Cod Rutier are prevederi noi, care vizeaza de la soferi, la biciclisti si la cei care detin mopede. Dar, din vechiul Cod au fost si abrogate anumite articole. Unul dintre paragrafele care a fost scos in afara legii este cel care le permitea instructorilor auto independenti sa presteze aceasta activitate. Astfel, chiar din luna august, ei nu mai pot face cursuri auto cu viitorii soferi.

scoala soferiIncepand cu 8 august, instructorii auto independenti vor ramane fara obiectul activitatii. Noul Cod Rutier le interzice sa predea cursuri auto. Sunt scosi astfel in afara legii aproximativ 4.000 de instructori independenti. Acestia spun ca este vorba de interese ascunse ale marilor scoli de soferi si ca isi vor duce cauza in instanta.

„Pregatirea practica a persoanei (…), in vederea obtinerii permisului de conducere valabil pentru oricare dintre categoriile obtinerii permisului de conducere, valabil pentru oricare dintre categoriile A, B, BE si subcategoriile A1 si B1 se poate efectua si de catre un instructor auto atestat in conditiile legii, care a incheiat un contract cu unitatea autorizata in care solicitantul a efectuat pregatirea teoretica” – este prevederea eliminata din legislatie.

In consecinta, cei care vor incepe, dupa 8 august – cand intra in vigoare modificarile aduse Codului Rutier! – scoala de soferi, nu vor mai putea sa apeleze la instructori auto independenti pentru lectiile practice. Va trebui, pentru ambele etape, sa se adreseze scolilor de soferi.

Printre alte modificari aduse Codului Rutier se numara: cursurile teoretice si practice pentru sustinerea examenului au un an valabilitate, mopedistii si soferii vehiculelor cu cabina nu mai au voie sa transporte pasageri in stare de ebrietate, iar grupurile de biciclisti, mopedisti si motociclisti trebuie sa circule pe un singur rand, unul in spatele celuilalt. agenda.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie