Emisiunea de eurobonduri a adus 750 milioane de euro Romaniei.Titlurile au un randament de 5,15%

 

România a atras marti 750 milioane de euro de pe pietele externe prin redeschiderea emisiunii de obligatiuni denominate în euro cu maturitatea în iunie 2018, titlurile având un randament de 5,15 %.

Ministerul Finantelor a redeschis marti o emisiune de obligatiuni pe pietele externe, cu intentia de a atrage cel putin 500 de milioane de euro.

A fost un real succes, am încheiat astazi o emisiune de eurobonduri în urma careia la Finante vor intra 750 miioane de euro. Practic, prin aceasta emisiune se va majora rezerva valutara. Obligatiunile sunt pe 6 ani, cu o dobânda cuprinsa între 5,1% si 5,15%”, a declarat ministrul Finantelor, Florin Georgescu, la reuniunea anuala a ambasadorilor, citat de Ziarul Financiar.

Ministrul Finantelor a afirmat ca dobânda ceruta de investitori pentru obligatiunile emise de România este în scadere, în conditiile în care în perioada similara a anului trecut, statul a reusit sa plaseze obligatiuni de 1,5 miliarde de euro pe 5 ani cu o dobânda de 5,25%.

Cererea din partea investitorilor pentru subscrierea emisiunii de eurobonduri lansate de România în aceasta dimineata a fost ridicata, Ministerul Finantelor reusind sa adune oferte de circa 2,5 miliarde de euro.

Finantele au anuntat initial un randament indicativ de 5,25%, potrivit unor surse apropiate situatiei, redus apoi la 5,1%.

Tranzactia este intermediata de BNP Paribas, Deutsche Bank, JP Morgan si UniCredit.

Guvernul a aprobat sâmbata emisiunea de obligatiuni pe pietele externe, au precizat pentru Mediafax sursele citate.

Mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie