Noul CFO al UniCredit Tiriac Bank este Mihaela Lupu

 

UniCredit Tiriac Bank va avea, începând cu data de 1 august 2013, un nou Chief Financial Officer (CFO), în persoana Mihaelei Lupu, care a ocupat pâna în prezent functia de director Planificare & Control, în cadrul Departamentului Financiar al bancii, potrivit unui comunicat de presa remis, marti, AGERPRES.

unicredit tiriac bankTotodata, Mihaela Lupu a fost validata de catre Consiliul de Supraveghere al bancii pentru functia de membru al Directoratului.

‘Pozitia de CFO a fost ocupata, în ultimii 5 ani, de catre Stanislav Georgiev, care va aborda noi provocari în plan profesional odata cu încheierea mandatului în cadrul UniCredit Tiriac Bank. Cariera lui Stanislav Georgiev (48 de ani) a inclus responsabilitati diverse în cadrul grupului UniCredit. În anul 2000 a devenit Chief Financial Officer al UniCredit Bulbank Bulgaria. Este absolvent al Universitatii Chicago – Graduate School of Business (Executive MBA), al UMIST (Universitatea Manchester – Institutul de stiinta si tehnologie – BS în Servicii financiare) si al Universitatii de Economie Nationala si Mondiala (MS în Relatii economice internationale, cu specializare în Sisteme financiare internationale) din Sofia. S-a alaturat UniCredit Tiriac Bank în anul 2007, în calitate de CFO/Vicepresedinte Executiv’, se arata în document.

Potrivit acestuia, Mihaela Lupu are 38 de ani si lucreaza de 15 ani în cadrul bancii, în diverse arii ale acesteia.

‘Si-a început parcursul profesional în Bank Austria Creditanstalt România ca analist financiar. Din 2007 pâna în 2010 a coordonat departamentul Control Financiar si Sisteme Informatice de Management al UniCredit Tiriac Bank. În ultimii 3 ani a fost director al Directiei de Planificare si Control, coordonând planificarea strategica, bugetara, administrare a capitalurilor, monitorizarea performantei financiare si de business, activitatile de pozitionare de piata, analiza financiara, contabilitate de gestiune a costurilor, pregatire a rapoartelor de analiza financiara si performanta ale bancii’, informeaza banca.

Mihaela Lupu este, din martie 2013, membru în Consiliul de Administratie al UniCredit Leasing Corporation. A absolvit Academia de Studii Economice din Bucuresti, Facultatea de Relatii Economice Internationale.

Îndeplinirea responsabilitatilor specifice pozitiei de membru al Directoratului va începe dupa parcurgerea procesului necesar pentru obtinerea aprobarii prealabile a Bancii Nationale a României.

UniCredit Tiriac Bank este parte a grupului UniCredit, banca europeana de top cu reteaua cea mai extinsa din Europa Centrala si de Est, numarând peste 3.900 sucursale. Grupul UniCredit este prezent pe piata din România si prin intermediul partenerilor: UniCredit Leasing Corporation, UniCredit Insurance Broker, Pioneer Asset Management, UniCredit Consumer Financing (UCFin) si UniCredit Business Integrated Solutions (UBIS).(AS – autor: Florin Barbuta, editor: Nicoleta Gherasi), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie