Olimpiada Internationala de Matematica, editia anului 2018, se va organiza in Romania

 

România va organiza editia din anul 2018 a Olimpiadei Internationale de Matematica, tara noastra fiind pentru a sasea oara gazda acestei competitii, informeaza MEN.

olimpiada matematica„Consiliul Consultativ al Olimpiadei Internationale de Matematica a încredintat României organizarea editiei din anul 2018 a celei mai prestigioase competitii pentru elevi din domeniul stiintelor matematice. Va fi pentru a sasea oara când tara noastra organizeaza acest concurs, dupa editiile din anii 1959 (Brasov), 1960 (Sinaia), 1969, 1978 si 1999 (toate trei, la Bucuresti)”, se arata într-un comunicat de presa transmis de MEN luni AGERPRES.

România a gazduit prima editie a Olimpiadei Internationale de Matematica în 1959, printre fondatorii competitiei aflându-se Bulgaria, Cehoslovacia, Polonia, fosta Republica Democrata Germana, Ungaria si fosta URSS.

Potrivit comunicatului, România si Bulgaria detin recordul de prezente (54), participând practic la toate editiile olimpiadei. Palmaresul participarii tarii noastre la aceasta olimpiada este de 269 de medalii (73 de medalii de aur, 124 de medalii de argint, 96 de medalii de bronz si 3 mentiuni).

La a 54-a editie a Olimpiadei Internationale de Matematica, desfasurata în perioada 18-27 iulie, în Columbia, elevii români au cucerit sase medalii (trei medalii de argint si trei de bronz).(AS – autor: Livia Popescu, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie