Raport INS: Autorizatiile de construire pentru cladiri rezidentiale, in scadere cu 4,5% in primul semestru din acest an

 

Un numar de 17.396 de autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale au fost eliberate în primul semestru din acest an, în scadere cu 4,5%, respectiv 821 de autorizatii, fata de aceeasi perioada din 2012, conform datelor Institutului National de Statistica (INS), remise luni AGERPRES.

casa in constructieCele mai importante scaderi au fost înregistrate în regiunile de dezvoltare Nord-Est (-468 autorizatii), Sud-Muntenia (-226 autorizatii), Sud-Est (-188 autorizatii) si Nord-Vest (-128 autorizatii), iar cresterile s-au semnalat în regiunile de dezvoltare Vest (+112 autorizatii), Centru (+88 autorizatii) si Bucuresti-Ilfov (+85 autorizatii).

Conform datelor INS, în luna iunie 2013 au fost eliberate 3.564 autorizatii de construire pentru cladiri rezidentiale, în crestere cu 5,9% fata de luna mai 2013, dar în scadere cu 9,2% fata de luna iunie 2012.

Din numarul total de autorizatii eliberate în iunie pentru cladiri rezidentiale, circa 66,2% sunt pentru zona rurala.

Distributia în profil regional evidentiaza o crestere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale în aproape toate regiunile de dezvoltare. Cele mai importante cresteri s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Nord-Vest (+71 autorizatii), Bucuresti-Ilfov (+59 autorizatii), Sud-Muntenia (+36 autorizatii) si Sud-Vest Oltenia (+30 autorizatii). Singura scadere a fost înregistrata în regiunea de dezvoltare Nord-Est (-34 autorizatii).

Conform datelor INS, în luna iunie 2013, fata de aceeasi luna a anului precedent, s-a remarcat o scadere a numarului de autorizatii de construire eliberate pentru cladiri rezidentiale (-363 autorizatii). Cele mai importante scaderi s-au înregistrat în regiunile de dezvoltare Nord-Est (-216 autorizatii), Sud-Muntenia (-73 autorizatii), Sud-Est (-58 autorizatii) si Nord-Vest (-50 autorizatii). În doua regiuni de dezvoltare au fost cresteri, respectiv în Vest si Sud-Vest Oltenia.(AS – autor: Mariana Nica, editor:Nicoleta Gherasi), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie