Doi membri ai CA si directorul Aeroportului Sibiu, revocati din functii de Consiliul Judetean

 

Consiliul Judetean Sibiu a decis, joi, revocarea din functia de director al Aeroportului Sibiu a lui Augustin Sava, din cauza „managementului defectuos” al acestuia si a unor „neclaritati financiare de 20 milioane de lei”, dar si a doi reprezentanti ai unor ministere din CA, acuzati de inactivitate.

aeroportul sibiuConsiliul Judetean (CJ) Sibiu s-a reunit, joi, în sedinta lunara, iar la finalul acesteia a fost introdus pe ordinea de zi suplimentara un proiect de hotarâre privind „revocarea din functie a unor membri ai Consiliului de Administratie al Aeroportului Sibiu”, care a fost votat de toti consilierii, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit textului hotarârii, „se revoca din functia de director general si presedinte al CA al Aeroportului Sibiu domnul Augustin Sava”, de asemenea, „se revoca din functie unii membri ai CA dupa cum urmeaza: domnul Trandafir Marin Alexandru, comandor av. Ministerul Apararii Nationale, Statul Major al Fortelor Aeriene, si doamna Hurjui Mariana, reprezentant al Ministerului Finantelor Publice”.

La finalul sedintei, presedintele CJ Sibiu, Ioan Cindrea, a declarat, într-o conferinta de presa, ca cei doi reprezentanti ai unor ministere au fost revocati din functie fiind „inactivi”, iar directorul general Augustin Sava pentru „management defectuos”.

„Au fost revocatí doi membri ai Consiliului de Administratie care au fost inactivi, reprezentantii unor ministere, si domnul Sava care cumula, de multa vreme, functia de presedinte si director general, la care se adauga o suma de motive de management defectuos”, a declarat Cindrea.

Întrebat ce înseamna management defectuos, Cindrea a raspuns ca „multe”, în primul rând fiind vorba despre „gestiunea financiara”, având în vedere ca un raport de audit si un control al Curtii de Conturi au stabilit ca exista „probleme financiare” de 20 de milioane de lei la Aeroportul Sibiu, care nu au fost contestate.

„Decizia vine în baza unui raport de audit si este si un raport si al Curtii de Conturi. Sunt probleme financiare de circa 20 de milioane de lei care nu au fost contestate si semnate de fosta conducere”, a declarat Cindrea.

Întrebat daca exista o paguba de 20 de milioane de lei la Aeroportul Sibiu, Cindrea a negat, afirmând ca sunt neclaritati, care ar fi trebuit contestate în instanta de conducerea Aeroportului Sibiu.

Potrivit lui Cindrea, pâna la organizarea concursului pentru ocuparea postului de manager general al Aeroportului Sibiu, interimatul va fi asigurat de catre directorul operational al aeroportului, Gheorghe Velicu.

Decizia CJ Sibiu intra în vigoare din data de 29 iulie, pâna atunci Sava fiind nevoit sa întocmeasca rapoarte de predare – primire.

Aeroportul Sibiu este o regie automona aflata în subordinea Consiliului Judetean Sibiu.

Aeroportul a fost modernizat în 2008 dupa o investitie de peste 70 de milioane de euro, bani de la bugetul local, national si credite luate de la Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare. Lucrarile au prevazut prelungirea pistei, realizarea unui nou terminal cu o capacitate de 5.000 de pasageri, s-a construit un nou turn de control si o parcare moderna. mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie