Directorul Antena 3, Mihai Gâdea, citat de procurori la DNA

 

Directorul Antena 3, Mihai Gâdea, s-a prezentat joi la Directia Nationala Anticoruptie, fiind citat de procurori pentru audieri în dosarul în care este acuzat de santaj directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu.

mihai gadeaLa intrarea în sediul DNA, Mihai Gâdea a declarat ca a fost citat ca martor, ca nu stie despre ce este vorba si ca mai multe detalii le va da jurnalistilor dupa întâlnirea cu procurorii.

De asemenea, au mai fost citati la Parchet fostul sef al ANAF Serban Pop si Mugur Ciuvica, presedintele Grupului de Investigatii Politice.

În acest dosar, dupa ce procurorii au extins cercetarile, au fost pusi sub acuzare presedintele Intact Media Group, Camelia Voiculescu, fiica lui Dan Voiculescu, si George Daniel Matiescu, director general al Intact Publishing SRL, precum si persoanele juridice SC Antena Group SA si SC Intact Publishing SRL.

Din Ordonanta de extindere a cercetarilor si începere a urmaririi penale întocmita de procurori a rezultat ca exista indicii concludente si temeinice cu privire la participarea altor persoane fizice si juridice care au comis, sub forma autoratului si complicitatii, acte materiale specifice infractiunii retinute în sarcina lui Sorin Alexandrescu.

Astfel, potrivit actelor întocmite de procurori, în perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, Sorin Alexandrescu a constrâns un administrator de la RCS/RDS, Ioan Bendei, sa semneze un contract în conditii prestabilite, sub amenintarea ca, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromitatoare pentru persoana în cauza si ca, în acest scop, va fi realizata o ancheta jurnalistica.

Pe de alta parte, Sorin Alexandrescu a dispus trimiterea catre administratorul de la RDS si catre alte persoane a unor adrese de informare emise de Intact Publishing SRL, semnate de George Matiescu, în calitate de director general, prin care, sub pretextul desfasurarii anchetei jurnalistice, se solicitau relatii privind împrejurarea care facea obiectul santajului.

În tot acest interval de timp, pe posturile de televiziune apartinând Antena TV Group au aparut informatii cu privire la compania al carei administrator era partea vatamata, aspect de natura sa accentueze convingerea ca ar putea fi date publicitatii materialele compromitatoare care sa vizeze si partea vatamata.

Procurorii mai sustin ca, începând cu data de 9 mai 2013, pe doua posturi de televiziune din cadrul Antena Group a fost difuzat un spot publicitar în cuprinsul caruia se facea referire la ancheta jurnalistica ce ar fi vizat împrejurari presupus compromitatoare pentru partea vatamata.

Cu ocazia mai multor întâlniri, Sorin Alexandrescu i-a reamintit administratorului de la RDS ca singura posibilitate de a evita efectele negative produse de o campanie media privind persoana sa si, implicit, activitatea pe care o desfasoara în cadrul companiei este semnarea contractului cu Antena TV Group, în conditiile impuse.

DNA mai arata ca Sorin Alexandrescu a purtat, în mod constant, discutii pe tema întâlnirilor avute cu partea vatamata, atât înainte, cât si dupa finalizarea acestora, cu Camelia Voiculescu, reiesind ca aceasta din urma avea cunostinta de actele materiale întreprinse de inculpat, sprijinindu-l constant în acest sens.(AS-autor: Madalina Verman, editor:) agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie