Modificarea si completarea unor acte normative privind evidenta persoanelor, actele de identitate ale cetatenilor romani – Legea nr. 235/2013

 

Legea nr. 235/2013 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 82/2012 pentru modificarea si completarea unor acte normative privind evidenta persoanelor, actele de identitate ale cetatenilor romani, precum si actele de rezidenta ale cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene si Spatiului Economic European rezidenti in Romania a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 442, din 19 iulie 2013.

evidenta populatieiParlamentul Romaniei adopta prezenta lege.
Articol unic. – Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 82 din 4 decembrie 2012 pentru modificarea si completarea unor acte normative privind evidenta persoanelor, actele de identitate ale cetatenilor romani, precum si actele de rezidenta ale cetatenilor statelor membre ale Uniunii Europene si Spatiului Economic European rezidenti in Romania, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 838 din 12 decembrie 2012, cu urmatoarele modificari si completari:
1. La articolul I punctul 8, alineatul (2) al articolului 7 se modifica si va avea urmatorul cuprins: „(2) R.N.E.P. este organizat pe 3 niveluri – central, judetean si local – si functioneaza in sistem deschis, servind ca suport unic pentru furnizarea de date, in conditiile legii, pentru toate sistemele informatice ale institutiilor si autoritatilor publice care prelucreaza date nominale privind persoana fizica.”
2. La articolul I punctul 10, dupa litera e) a alineatului (4) al articolului 9 se introduce o noua litera, litera f), cu urmatorul cuprins: „f) structurile de stare civila din cadrul serviciilor publice comunitare locale de evidenta a persoanelor sau din cadrul primariilor, acolo unde nu functioneaza servicii publice comunitare locale de evidenta a persoanelor, pentru modificarile intervenite in statutul civil al persoanelor fizice.”
3. La articolul I punctul 12, literele c) si g) ale alineatului (3) al articolului 11 se modifica si vor avea urmatorul cuprins: „c) Casa Nationala de Asigurari de Sanatate, casele de asigurari de sanatate judetene si a municipiului Bucuresti si Casa Asigurarilor de Sanatate a Apararii, Ordinii Publice, Sigurantei Nationale si Autoritatii Judecatoresti;
g) institutiile cu atributii in domeniul asistentei sociale si protectiei copilului si al ocrotirii sociale a persoanelor varstnice;”.
4. La articolul I punctul 12, litera b) a alineatului (6) al articolului 11 se modifica si va avea urmatorul cuprins: „b) serviciile publice comunitare de evidenta a persoanelor, la solicitarea scrisa adresata acestora de catre autoritatile publice locale sau de catre persoanele fizice si juridice in conditiile prevazute de lege.”
5. La articolul I punctul 13, alineatul (2) al articolului 12 se modifica si va avea urmatorul cuprins: „(2) In termen de 15 zile de la implinirea varstei prevazute la alin. (1), cetatenii romani sunt obligati sa solicite eliberarea actului de identitate.”

Citeste textul integral al legii pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie