Primul-ministru, Victor Ponta, va transmite la Cotroceni propunerea ca Ovidiu Silaghi sa fie ministru al Transporturilor

 

Primul-ministru Victor Ponta a declarat, sâmbata seara, ca va transmite la Cotroceni propunerea ca Ovidiu Silaghi sa fie ministru al Transporturilor.

victor ponta„O sa trimit la Cotroceni propunerea cu dl Silaghi de a fi ministru al Transporturilor, dupa care presedintele, nu stiu în ce termen, va trebui sa se pronunte”, a precizat premierul, într-o interventie telefonica la Antena 3.

În opinia sa, decizia presedintelui tarii, comunicata liderului liberalilor, Crin Antonescu, de a-l mentine interimar la Ministerul Transporturilor pentru finalizarea privatizarii CFR Marfa este „un joc politic a la Traian Basescu, dar extrem de neserios”.

„E un joc politic a la Traian Basescu, dar extrem de neserios si sunt îngrijorat, pentru ca în ultimul timp vad o multime de manifestari extrem de neserioase si va accentuez extrem de neserioase. În primul rând, Ministerul Transporturilor va fi efectiv condus, cum este si acum, de secretarul de stat dl Ghibu. Eu semnez, dar nu am timp si nici nu ar fi normal ca primul-ministru sa se mute la Ministerul Transporturilor. Doi – CFR Marfa sau orice altceva sunt lucruri pe care oricum mi le asum, mi le-am asumat si când era dl Fenechiu, se aproba prin hotarâri de guvern pe care le semnez ca prim-ministru. Trei – nu pot sa stau decât maxim 45 de zile. Conform contractului, la 60 de zile dupa semnare trebuie platiti banii. Deci nu are nicio logica ideea asta ca stau eu pâna se închide CFR Marfa. Este extrem de neserios”, a explicat seful Executivului.

El a subliniat ca Ministerul Transporturilor este unul extrem de important.

„Daca (presedintele – n.r.) îl va respinge pe dl Silaghi, conform deciziei Curtii Constitutionale trebuie sa spuna si de ce”, a evidentiat primul-ministru.

Seful Guvernului a reiterat ca propunerea pentru Ministerul Transporturilor a apartinut liberalilor, iar el a fost de acord cu ea. „O trimit la presedinte, pâna atunci ne ocupam mai departe de guvernare si de problemele tarii”, a mai spus Victor Ponta.

Liderul liberalilor, Crin Antonescu, a declarat sâmbata seara ca presedintele Traian Basescu i-a spus ca îl lasa pe premierul Victor Ponta interimar la Ministerul Transporturilor pentru a finaliza privatizarea CFR Marfa. „Decizia presedintelui este (…) sa lase sa curga interimatul dlui prim-ministru Ponta în fruntea Ministerului Transporturilor vreme de 45 de zile pentru a finaliza contractul de privatizare a CFR Marfa. Acesta este un lucru pe care mi l-a comunicat. Nu este niciun secret din asta si ca la sfârsitul acestei perioade de interimat va decide asupra propunerii pe care noi am facut-o, luând act ca ne-o mentinem”, a spus Antonescu.(A-autor: Andreea Rotaru, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie