ANOFM comunica prin Facebook si Twitter cu persoanele aflate in cautarea unui loc de munca, din Spania si Romania
Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca (ANOFM) comunica prin Facebook si Twitter cu persoanele din Spania si România, aflate în cautarea unui loc de munca, în cadrul unui proiect cofinantat prin Programul Operational Sectorial ‘Dezvoltarea Resurselor Umane’ (POSDRU), a declarat vineri, într-o conferinta de presa, purtatorul de cuvânt al ANOFM, Liliana Bogdan.
Potrivit rezultatelor intermediare ale proiectului, pâna la 17 iulie, pagina de Facebook (www.facebook.com/fiiinformat) a fost urmarita de aproape 18.000 de persoane si avea 131 de like-uri, iar cea de Twitter (www.twitter.com/fiiinformat), lansata în 2 iulie, are deja câteva zeci de mesaje postate (locuri de munca vacante în România, informatii pentru cei care vor sa munceasca în Spania, servicii acordate absolventilor etc).
Pagina de web (www.fii-informat.ro) a înregistrat circa 4.000 de vizitatori unici, în doar câteva luni de la lansare.
Proiectul POSDRU are la baza o campanie de informare (‘Mai informat, mai multe sanse’) orientata în special catre românii din Spania, referitoare la serviciile oferite de ANOFM, accesul lucratorilor pe piata muncii din UE, riscurile muncii nereglementate, indemnizatia de somaj, formularele europene, drepturile si obligatiile lucratorilor pe piata muncii din UE.
‘Un studiu întreprins printre potentialii beneficiari ai serviciului public de ocupare ne-a aratat ca întrebarile românilor din Spania, respectiv ale celor din regiunea Castilla-La Mancha, sunt legate, în principal, de ceea ce se-ntâmpla pe piata muncii, de locurile de munca vacante, inclusiv în România: daca o piata merge mai bine decât cu un an în urma, daca sunt investitori pe piata muncii din România si se creeaza locuri de munca si ce oportunitati exista pentru a reveni în România. Un alt subiect de interes, formularele europene pentru valorificarea perioadelor lucrate în statele membre UE, pentru totalizarea perioadelor lucrate, când apare riscul de a nu mai avea loc de munca si ca sa poata primi o indemnizatie de somaj (…) Alte solicitari s-au referit la recunoastere diplomelor, la cursurile de formare profesionala, dar principalul interes s-a îndreptat catre locurile de munca vacante, nu numai în România dar si în alte state europene’, a declarat vineri, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvânt al ANOFM, Liliana Bogdan.
Studiul a indicat ca românii din Castilla-La Mancha înclina mai degraba spre luarea în considerare a revenirii definitive în tara, ‘procentul celor care declara acest lucru fiind semnificativ mai mare (44,7%) decât cel al emigrantilor care doresc sa ramâna definitiv în Spania (30,4%)’.
Dupa cum a precizat presedintele Asociatiei Hispano-Româna din Castilla-La Mancha, Daniel Comanita, în provincia mentionata traiesc aproximativ 110.000 de români din cei aproape un milion aflati în Spania. Studiul a fost realizat pe un esantion reprezentantiv de 2.389 de persoane, cu o marja de eroare de plus sau minus 2%, la un nivel de încredere de 95%. Au fost cuprinse toate cele cinci provincii (Albacete, Ciudad Real, Cuenca, Guadalajara si Toledo) ale regiunii spaniole.
Proiectul ‘Fii informat’ este cofinantat de Fondul Social European prin POSDRU si este implementat de catre ANOFM în parteneriat transnational cu Asociatia Hispano-Româna din Castilla-La Mancha, Institutul de Formare Integrala SLU si Departamentul pentru Ocuparea Fortei de Munca si Economie din Castilla-La Mancha. Valoarea totala a proiectului este de peste 14,264 milioane lei, iar asistenta financiara nerambursabila europeana se ridica la mai mult de 10,202 milioane lei.(A, AS-autor: Daniel Cocoru, editor: Andreea Marinescu), agerpres.ro
Niciun comentariu
Adaugă părerea ta!