Necesitatea mutarii accentului de pe latura legiferarii pe cea a implementarii – idee subliniata de Robert Cazanciuc in cadrul Consiliului JAI

 

Dezvoltarea pe viitor a domeniului justitiei, obiectivele si principiile care sa ghideze actiunile UE în acest domeniu pentru urmatorii ani si proiectul de regulament privind protectia datelor, au fost principalele teme dezbatute în cadrul lucrarilor Consiliului Justitie si Afaceri Interne.

robert cazanciucPotrivit unui comunicat al MJ transmis vineri seara, ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc, a participat la lucrarile sesiunii informale a Consiliului Justitie si Afaceri Interne, organizat la Vilnius, reuniunea marcând începutul Presedintiei lituaniene a Consiliului Uniunii Europene, pentru al doilea semestru al anului 2013.

Ministrii din cele 28 de state ale UE au purtat discutii asupra dezvoltarii pe viitor a domeniului justitiei, fiind antamate dezbaterile cu privire la obiectivele si principiile care sa ghideze actiunile UE în acest domeniu pentru urmatorii ani.

„La discutii au fost prezenti si reprezentanti ai Parlamentului European. În interventia sa, oficialul român a accentuat ideea necesitatii mutarii accentului de pe latura legiferarii pe cea a implementarii, având în vedere ca bazele normative au fost deja adoptate. Viitorul program multianual ar trebui sa se axeze, în principal, pe consolidarea încrederii reciproce între statele membre, pe îmbunatatirea cooperarii între autoritatile judiciare, în vederea combaterii criminalitatii organizate si pe accentuarea dimensiunii europene a formarii profesionale pentru practicienii din domeniul dreptului”, precizeaza sursa citata.

Al doilea punct al agendei a determinat dezbateri cu privire la proiectul de regulament privind protectia datelor.

„Propunerea are ca principal obiectiv, asigurarea aplicarii coerente a standardelor de protectie a datelor cu caracter personal la nivelul tuturor statelor membre. Acest proiect este considerat deosebit de important atât de catre Consiliul UE, cât si de catre Comisia Europeana, astfel încât dezbaterile ar trebui finalizate pâna la sfârsitul Presedintiei lituaniene (decembrie 2013)”, mentioneaza MJ.(AS – autor: Madalina Cochinescu, editor: Cristina Tatu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie