Premierul Victor Ponta despre discutiile controversate privind cartelele Pre-Pay: Furtuna in pahar cu apa

 

Premierul Ponta sustine ca sistemul de înregistrare a datelor la cumpararea unei cartele pre-platite exista în 17 state europene, dar în România exista înca probleme de aplicare, precum comercializarea, adaugând ca dorinta deputatului Sebastian Ghita de a fi mai interesant tine de farmecul politicii.

victor ponta„Este un sistem care în acest moment exista în 17 tari europene deja, daca te duci în Franta, Germania, Italia, Spania, Bulgaria, Ungaria si vrei sa îti cumperi o cartela pre-pay, trebuie sa arati un document si sa ti se înregistreze numele si cine esti. Noi avem o problema de aplicare. De ce a vrut domnul Ghita sa fie mai interesant, de ce s-au trezit tot felul de destepti sa comenteze necitind despre ce e vorba, asta tine de farmecul politicii românesti”, a spus Ponta.

El a afirmat ca de anul trecut sunt cautate solutii concrete de aplicare, care nici în acest moment nu exista.

„Cartelele Pre-Pay sunt în general ale tinerilor, ale celor cu venituri mai reduse. Fiul meu are 11 ani, are o cartela Pre-Pay, ca sa nu vorbeasca toata ziua la telefon. Dar, de asemenea, cartelele Pre-Pay sunt folosite în scopuri infractionale. Ori, nu e nimic rau daca fiul meu la 11 ani vrea o cartela Pre-Pay, sa mearga cu mine sau cu mama lui sa se noteze a cui e cartela. Daca face o gluma proasta si suna la 112, e bine sa stim cine a facut gluma. De aceea zic ca a fost o furtuna într-un pahar cu apa, se linisteste repede”, a adaugat Ponta la postul Digi 24.

Deputatul PSD Sebastian Ghi?a a declarat, într-un interviu pentru Hotnews, ca vrea sa depuna o initiativa legislativa care sa permita posibilitatea interceptarii cartelelor telefonice pre-platite de catre serviciile secrete.

Proiectul prevede ca, atunci când o persoana va cumpara o cartela pre-platita, va trebui sa prezinte codul numeric personal si, daca ulterior un judecator va decide interceptarea numarului telefonic asociat acestei cartele, serviciile secrete vor avea posibilitatea de a identifica detinatorul acestei cartele.

Joi dimineata, premierul Ponta a declarat ca înregistrarea cartelelor pre-platite a fost decisa de Consiliul Suprem de Aparare a Tarii în luna august a anului trecut, în mandatul de presedinte interimar al lui Crin Antonescu, dupa atentatul terorist din Bulgaria unde atacatorii au folosit astfel de cartele.

El a precizat ca nu este vorba de o operatiune de interceptare, ci de înregistrare.mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie