Deputatul PSD Toader Dima, declarat in stare de incompatibilitate de ANI

 

Deputatul PSD Toader Dima a fost declarat în stare de incompatibilitate de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI), dupa ce acesta ocupat, în perioada 20 decembrie 2012 – 14 martie 2013, si functia de administrator al SC „Ecoplant” SRL.

Agentia Nationala pentru IntegritatePotrivit unui comunicat al ANI remis miercuri AGERPRES, Toader Dima a încalcat atât dispozitiile art. 82), alin. (1), lit. a) din Legea nr. 161/2003 si art. 15, alin. (1), lit. a) din Legea Nr. 96/2006, republicata, potrivit carora „Calitatea de deputat este incompatibila cu functia de administrator la societatile comerciale”.

De asemenea, el a încalcat si dispozitiile art. 198, alin. (1) si art. 202, alin. (1) din Hotarârea Camerei Deputatilor nr. 8/1994, republicata, potrivit carora „Calitatea de deputat este incompatibila cu exercitarea oricarei functii publice de autoritate, cu exceptia celei de membru al Guvernului, precum si cu alte functii stabilite prin lege. Deputatul care se afla în una dintre incompatibilitatile prevazute la art. 198 – 200 va demisiona din functiile care sunt incompatibile cu mandatul de deputat în termen de 30 de zile de la data aparitiei cazului de incompatibilitate”.

Conform prevederilor legale, „Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a încetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la încetarea mandatului”.(AS – autor: Eusebi Manolache, editor: Cristina Tatu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie