Un fost director al Postei Romane, condamnat pentru coruptie, va primi despagubiri

 

Situatie incredibila la Posta Româna. Fostul director Dan Mihai Toader, condamnat la 6 ani de închisoare cu executare pentru ca ar fi prejudiciat posta cu 8,6 milioane de euro, are acum bani de primit de la institutie.

posta romanaPosta Româna trebuie sa-l despagubeasca pe Toader pentru ca acesta ar fi fost revocat pe nedrept, în 2009, de la sefia institutiei.

Toader a fost presedinte CA si director general al Postei Române pâna în ianuarie 2009, când a fost revocat de Consiliul de Administratie al companiei.

La începtul lunii februarie 2009, compania a anuntat înlocuirea lui Toader cu Marius Vatavu, care a condus Posta pâna în luna septembrie a acelui an.

„Consiliul de Administratie al Postei Române a mandatat astfel o conducere care urmareste cresterea profitului, scaderea cheltuielilor si îmbunatatirea conditiilor de munca pentru salariati”, se arata într-un comunicat transmis de Posta la 4 februarie 2009.

În perioada 2009-2012, compania a acumulat pierderi de 532,9 milioane de lei, desi în fiecare an bugetul a fost construit pe profit.

În noiembrie 2012, Toader a fost condamnat la sase ani de închisoare într-un dosar privind transferul unui teren al Postei, potrivit unei decizii a Înaltei Curti de Casatie si Justitie (ÎCCJ).

Alaturi de alte persoane din conducerea Postei, Toader a fost acuzat de procurorii anticoruptie de abuz în serviciu contra intereselor publice, dupa ce, în perioada anilor 2005 – 2007, printr-un sir de acte nelegale, reprezentantii companiei au contribuit la trecerea unui imobil din proprietatea publica a statului în proprietatea privata a Imopost Developments, prejudiciul ridicându-se la 8,62 milioane de euro.

Posta este cel mai mare operator de profil si are o retea teritoriala de aproximativ 5.600 de oficii postale.

Actionarii Companiei Nationale Posta Româna sunt Ministerul pentru Societatea Informationala – 75% si Fondul Proprietatea – 25%.

În 2012, veniturile companiei au atins 1,26 miliarde de lei, iar pierderile au totalizat 52,06 milioane de lei.

Bugetul Postei Române pentru acest an prevede venituri totale de 1,26 miliarde de lei si profit zero. antena3.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie