Organizarea si functionarea Ministerului Economiei – HG nr. 431/2013

 

Hotararea Guvernului nr. 431/2013 pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 47/2013 privind organizarea si functionarea Ministerului Economiei a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 420, din 10 iulie 2013.

ministerul economieiIn temeiul prevederilor art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata,

Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.

Art. I. – Hotararea Guvernului nr. 47/2013 privind organizarea si functionarea Ministerului Economiei, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 102 din 20 februarie 2013, cu modificarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La articolul 1, alineatul (1) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „Art. 1. – (1) Ministerul Economiei se organizeaza si functioneaza ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, in subordinea Guvernului, care aplica strategia si Programul de guvernare in domeniul industriei, resurselor minerale neenergetice, comertului, in concordanta cu cerintele economiei de piata si pentru stimularea initiativei operatorilor economici.”
2. La articolul 2 alineatul (1), literele a), b) si e) se modifica si vor avea urmatorul cuprins: „a) de strategie, prin care se asigura elaborarea strategiei de punere in aplicare a Programului de guvernare in domeniul economiei, comertului, precum si elaborarea strategiilor si a programelor privind cresterea economica in industrie, resurse minerale neenergetice, industria de aparare si securitate, promovarea exportului, dezvoltarea pietei interne, precum si a politicilor din domeniul economic;
b) de reglementare si sinteza, prin care se asigura elaborarea cadrului normativ si institutional necesar pentru realizarea obiectivelor strategice din domeniul economic, politica industriala, competitivitate, comert si din celelalte domenii conexe: recuperarea instalatiilor, reciclarea materialelor si gestionarea resurselor materiale, restructurarea si, dupa caz, privatizarea operatorilor economici care functioneaza sub autoritatea sa;

Citeste textul integral pe avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie