Agentia France Presse: Relu Fenechiu, primul ministru in functie, condamnat la inchisoare in Romania

 

Condamnarea la închisoare a ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, reprezinta o premiera în România, comenteaza Agentia France Presse, reamintind ca Uniunea Europeana a recomandat de mai multe ori ca membrii Guvernului care au probleme cu justitia sa demisioneze.

relu fenechiu1„Ministrul român al Transporturilor, Relu Fenechiu, a fost condamnat vineri la cinci ani de închisoare cu executare într-un caz de coruptie, în contextul în care Comisia Europeana a recomandat în mai multe rânduri ca ministrii cercetati penal sa demisioneze”, scrie AFP.

„Este prima data când justitia din România condamna la închisoare un ministru aflat în functie”, adauga AFP.

„Comisia Europeana, care monitorizeaza evolutia statului de drept în România, a criticat în cel mai recent raport pe tema justitiei prezenta în Guvernul de centru-stânga condus de premierul Victor Ponta a unor ministri trimisi în judecata sau cercetati penal”, reaminteste Agentia France Presse.

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu (membru PNL), a fost condamnat de un complet de trei judecatori ai Curtii Supreme la cinci ani de închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu în dosarul „Transformatorul”. Decizia nu este definitiva, iar DNA si avocatii lui Fenechiu au formulat recurs. Condamnarea lui Fenechiu marcheaza o premiera în justitie, fiind primul caz de ministru în functie condamnat. Fenechiu a fost trimis în judecata pentru 46 de infractiuni de complicitate la abuz în serviciu. Instanta a mentinut si sechestrul instituit de procurori pe proprietatile lui Relu Fenechiu. La scurt timp dupa aflarea sentintei, premierul Ponta a anuntat ca ministrul Fenechiu si-a depus demisia, iar el va trimite documentele necesare la Palatul Cotroceni pentru a prelua interimatul la Transporturi. Mihai Draghici, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie