Judecatoria Sectorului 5 a decis ca Victor Babiuc sa-si execute pedeapsa de doi ani de inchisoare in regim deschis

 

Victor Babiuc va executa pedeapsa de doi ani de închisoare în regim deschis, putând astfel sa iasa la munca din penitenciar, între anumite ore, a decis, definitiv, Judecatoria Sectorului 5.

victor babiucInstanta Judecatoriei Sectorului 5 a admis, joi, cererea fostului ministru al Apararii Victor Babiuc de executare în regim deschis a pedepsei de doi ani de închisoare, primita în dosarul privind schimbul de terenuri dintre Gigi Becali si MApN.

Victor Babiuc a contestat la Judecatoria Sctorului 5 decizia judecatorului delegat pentru executarea pedepselor, instanta admitându-i plângerea.

Decizia este definitiva, astfel ca Victor Babiuc va putea iesi zilnic din penitenciar, între anumite ore, pentru a merge la munca.

Potrivit Legii 275/2006 privind executarea pedepselor, regimul deschis se aplica persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii de cel mult un an.

Persoanele condamnate care executa pedeapsa în acest regim sunt cazata în comun, se pot deplasa neînsotite în interiorul penitenciarului, pot presta munca si pot desfasura activitatile educative, culturale, terapeutice, de consiliere psihologica si asistenta sociala în afara unitatii de detentie, fara supraveghere.

Potrivit Codului Penal, condamnatii barbati trecuti de vârsta de 60 de ani pot fi eliberati conditionat dupa executarea unei treimi din durata pedepsei, în cazul în care au primit o pedeapsa de cel mult 10 ani.

Astfel, fostul ministru al Apararii Victor Babiuc (75 de ani) va putea cere eliberarea conditionata dupa opt luni de închisoare.

Un alt complet de la Judecatoria Sectorului 5 a respins, marti, cererile de executare a pedepselor în regim deschis formulate de Gigi Becali si Dumitru Ciofllina, condamnati în acelasi dosar cu Babiuc.

În 27 iunie, Tribunalul Bucuresti a decis, dupa ce a judecat cererea de contopire a pedepselor lui Gigi Becali, sa îi aplice acestuia un spor de sase luni de închisoare, finantatorul FC Steaua având astfel o condamnare de trei ani si jumatate de detentie. Decizia Tribunalului nu este definitiva, fiind atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Cererea lui Becali a vizat contopirea pedepselor din condamnarile definitive primite în dosarele privind sechestrarea de persoane, schimbul de terenuri cu Ministerul Apararii si „Valiza”.

În 20 mai, Gigi Becali a fost condamnat definitiv de instanta suprema la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii Nationale. Alaturi de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apararii Victor Babiuc si fostul sef al Statului Major General Dumitru Cioflina.

Acestia au fost încarcerati în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferati la Penitenciarul Jilava. Livia Ispas, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie