Fostii salariati ai Mic.Ro, firma lui Dinu Patriciu, isi primesc banii restanti. Vezi lista

 

În luna iunie s-a platit o parte din restantele salariale ale fostilor angajati ai falimentarei MIC.RO. Pâna la sfârsitul lui august se va plati tot.

magazine dinu patriciu mic.roLichidatorul judiciar al MIC.RO, firma lui Dinu Patriciu aflata în faliment, a virat deja o mare parte din sumele ce reprezentau creante salariale ale fostilor angajati. Din cele 3,4 milioane de euro pe care le au de primit salariatii, în cursul lunii iunie s-au virat 2,7 milioane de euro în cinci transe, a precizat Carmen Sanda , de la RVA Insolvency,  responsabila de contul MIC.RO.

„Avem banii pentru toata suma restanta, angajatii îsi vor primi tot, pâna la ultimul ban. Termenul pâna la care vom termina de virat banii este sfârsitul lunii august”, a precizat Sanda

Sumele pe care fostii salariati le au de primit reprezinta garantii oprite lunar din salariu, un salariu restant, banii pe concediul neefectuat si tichetele de masa care nu au mai fost primite.

Virarea sumelor restante dureaza atât de mult pentru ca multi dintre fostii salariati si-au închis conturile în care primeau salariul sau si-au luat gândul de la bani, nu mai stau la fosta adresa si sunt dificil de localizat, a mai spus Sanda.

Banii pentru angajati provin de la Fondul de Garantare pentru Plata Creantelor Salariale–doua milioane de euro, si din lichidizarea unor dintre activele fixe ale lantului de magazine.

Lista angajatilor care au primit pâna acum bani poate fi consultata aici.

În total, 4.800 de fosti angajati asteapta banii ce li se cuveneau si nu i-au mai primit dupa intrarea MIC.RO în faliment în februarie 2012.

Proiectul lantului de magazine de cartier MIC.RO a fost un esec. Extinderea peste posibilitati, împrumuturile în exces si acumularea de datorii catre furnizori au împins afacerea lui Patriciu catre faliment. Datoriile totale acumulate de MIC.RO sunt de 140 de milioane de euro. Florin Cojocaru, economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie