Platforma Ucoz a suferit cel mai puternic atac informatic din istoria sa

 

Platforma Ucoz, care permite crearea de website-uri, bloguri sau forumuri gratuite, lansata în urma cu 2 ani si pe domeniul .ro, a suferit în perioada 6-10 iulie cel mai puternic atac informatic din istoria sa si unul dintre cele mai serioase de pe Internet.

platforma ucozAstfel, unul dintre data center-urile în care se aflau peste 40 de servere uCoz, a fost afectat de un atac de tip DdoS cu intensitatea de peste 160 Gbps, ce a vizat unul dintre website-urile gazduite. Acest tip de atac presupune trimiterea unor cantitati mari de date (pachete), prin intermediul unor computere infectate, generând astfel imposibilitatea tintei de a mai servi si ceilalti vizitatori.

Comparativ, cel mai puternic atac anterior desfasurat în istoria Internetului a avut 300 Gbps si a fost desfasurat împotriva Spamhouse, organizatia online care lupta împotriva spam-ului pe Internet, în timp ce, spre exemplu, atacurile cele mai severe purtate împotriva marilor banci ale lumii ajung la 50 Gbps.
Consecinta majora a atacului, unic în istoria de aproape 8 ani a companiei, a fost inaccesibilitatea unei parti semnificative a retelei pentru o perioada mai mare de 72 de ore, ceea ce a perturbat traficul si accesibilitatea website-urilor gazduite.

Functionalitatea sistemului a fost restabilita astfel încât, în prezent, toate serverele si website-urile gazduite pot fi accesate în mod normal iar utilizatorii noi îsi pot creea un website, blog sau forum gratuit.

Autorii atacului informatic nu au fost indentificati si, cel mai probabil, identificarea acestora va fi aproape imposibila din cauza naturii si arhitecturii generale a acestui tip de atac.

În luna aprilie, uCoz a finalizat procesul de integrare cu Narod, serviciul de gazduire gratuita al Yandex, al 4-lea cel mai mare motor de cautare din lume. Aceasta achizitie strategica a facut ca platforma sa controleze în prezent aproape 80% din piata vorbitoare de limba rusa, cu peste 1,5 milioane de website-uri gazduite. capital.ro

Cuvinte cheie: , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie