Se apropie o remaniere guvernamentala. Vezi insuccesele ministrilor vizati

 

Premierul Victor Ponta lasa sa se înteleaga ca se apropie o remaniere guvernamentala. Potrivit surselor EVZ, Relu Fenechiu si Radu Stroe de la PNL si Constantin Nita si Doina Pana de la PSD se afla pe lista neagra. Liderul PNL, Crin Antonescu nici nu vrea sa auda.

sedinta de guvernGuvernul Victor Ponta II este pe cale sa fie remaniat. Chiar premierul a lasat sa se înteleaga acest lucru, spunând ca mai multi ministri, secretari de stat si sefi de agentii vor fi evaluati la finalul lunii august de PSD.

Vizati nu ar fi, însa, doar social-democratii, pe lista aflându-se si unii ministri liberali. Este vorba despre ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, dar si despre ministrul de Interne, Radu Stroe.

În ceea ce îl priveste pe Fenechiu, varianta schimbarii sale din Guvern este luata în considerare având în vedere faptul ca vineri, 12 iulie, se asteapta o decizie în dosarul „Transformatorul”, procurorii DNA cerând 15 ani cu executare. Potrivit surselor EVZ, varianta înlocuitor preferata de Relu Fenechiu este deputatul Mugur Cozmanciuc, vicepresedinte al PNL Iasi si cunoscut ca fiind mâna dreapta a actualului ministru al Transporturilor. Solutia Cozmanciuc este însa una de rezerva, în eventualitatea în care varianta Ovidiu Silaghi, discutata deja în PNL, ar cadea.

În privinta lui Radu Stroe, premierul este nemultumit de modul în care acesta a gestionat situatia anchetelor de la examenul de Bacalaureat.

Din tabara PSD sunt vizati ministrul delegat pentru Energie, Constantin Nita, si ministrul delegat pentru Dialog Social, Doina Pana. Constantin Nita s-ar afla pe faras din cauza bâlbelor din cazul mutarii sediilor Transgaz si Romgaz de la Medias la Bucuresti, iar Doinei Pana i se reproseaza „neimplicarea” în conflictele sociale generate de situatiile de la Oltchim si Arpechim.

PNL îsi sustine ministrii

Potrivit surselor liberale consultate de EVZ, presedintele PNL, Crin Antonescu, nu vrea sa accepte ideea unei remanieri guvernamentale. De altfel, Biroul de Presa al PNL a transmis înca de luni un comunicat de presa în care anunta ca subiectul remanierii „nu are niciun fundament real” si ca la nivelul USL nu s-a discutat acest subiect.

„Toti ministrii liberali beneficiaza de sustinerea fara rezerve a PNL, iar activitatea lor în Executiv nu justifica o remaniere”, se mai arata în comunicatul de presa al liberalilor.

Remanierea EVZ. Ce ministri ar trebui sa plece din Guvern

„Evenimentul zilei” face propria evaluare a demnitarilor de care Ponta ar trebui sa se debaraseze.

Insuccese marca PNL

Ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu (PNL), a reusit, dupa mai multe somatii din partea lui Victor Ponta, sa privatizeze CFR Marfa pe nimic, dupa ce statul i-a preluat datoriile. Fenechiu a pus sub control politic companiile din subordinea ministerului. La Tarom, unde managerul belgian rezista, a trimis Corpul de Control, care verifica de ce compania a obtinut profit. În plus, în ultimul Raport MCV, Comisia Europeana atragea atentia asupra prezentei în Guvern a unui demnitar cercetat de Justitie si tinta era chiar Fenechiu.

Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu (PNL), lanseaza lunar câte o promisiune – de exemplu, relansarea programului „Analize pentru toti” – dar nu a dus nimic pâna la capat. Singurul element concret: o sponsorizare sub forma de mobila de lux de la o clinica privata.

Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin (PC), are câteva scandaluri prost gestionate, de natura sa compromita exporturile României. Scandalul laptelui cu aflatoxina si scandalul carnii de cal i-au dus pe fermieri în pragul falimentului.

Colega sa, Maria Grapini, (Turism si IMM-uri) a speriat degeaba IMM-urile cu impozitul forfetar, iar programele pe Turism sunt inexistente.

Esec în relatia cu UE

Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici (PSD), se poate lauda cu ratarea programului pentru cresterea competitivitatii economice, unde România risca sa piarda doua miliarde de euro, si cu faptul ca oficialii Comisiei Europene i-au respins de doua ori programul de absorbtie a fondurilor pe 2014-2020. Ministrul Educatiei, Remus Pricopie (PSD), a coborât standardele la Evaluarea Nationala si la Bacalaureat, rata de promovare crescând miraculos în regimul USL, spre fericirea universitatilor private. Andreea Udrea, Mircea Marian, evz.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie