Cererile de plata pentru producatorii de lapte, se depun la APIA, pana in 15 iulie inclusiv

 

Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) reaminteste potentialilor beneficiari ca 15 iulie 2013 este ultima zi în care pot depune cererile de plata aferente anului 2013, în cadrul ‘Schemei de ajutor specific acordat producatorilor de lapte si de carne de vita din zonele defavorizate’, finantata din Fondul European de Garantare Agricola (FEGA).

apiaDe acest sprijin comunitar pot beneficia crescatorii de vaci de lapte si/sau de bivolite de lapte si/sau de taurine din rase de carne si/sau metisii cu rase de carne. Solicitantii trebuie sa depuna o cerere pe beneficiar pentru toate exploatatiile detinute (cu cod de exploatatie înregistrat în RNE al ANSVSA), la centrul judetean APIA pe a carui raza teritoriala se afla exploatatia cu cel mai mare numar de animale precum si documentele specifice.

Pentru a beneficia de acest sprijin, exploatatiile trebuie sa fie localizate în zonele defavorizate din România, identificate în Anexa 4A la Programul National de Dezvoltare Rurala PNDR 2007 – 2013; bovinele din exploatatiile pentru care beneficiarul solicita ajutor specific sunt identificate si înregistrate în Registrul National al Exploatatiilor – RNE; detin registrul individual al exploatatiei, actualizat în conformitate cu prevederile Regulamentului (UE) nr.1760/2000; bovinele din exploatatie sunt cuprinse în Programul actiunilor de supraveghere, prevenire, control si eradicare a bolilor la animale, a celor transmisibile de la animale la om, protectia animalelor si protectia mediului, de identificare si înregistrare a bovinelor, suinelor, ovinelor si caprinelor, iar actiunile prevazute sunt efectuate la zi.

APIA pune la dispozitia beneficiarilor cereri pretiparite cu efectivul de animale pentru fiecare categorie înscris în RNE.

Nerespectarea conditiilor de eligibilitate precum si nerespectarea cerintelor legale în materie de gestionare (SMR) privind mediul, identificarea si înregistrarea animalelor în cadrul schemelor si masurilor de sprijin pentru agricultori în România poate atrage, dupa caz, reducerea/excluderea de la plata, respectiv penalitati/sanctiuni multianuale, în conformitate cu prevederile OMADR nr. 187/2011 si OMADR nr. 174/2013.(AS – autor: George Banciulea, editor: Mariana Nica), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie