Costica Varzaru, fosta directoare a Liceului „Dimitrie Bolintineanu”: Elevii aveau nevoie de ajutor, de un punct de sprijin, deoarece erau stresati

 

Fosta directoare a Liceului „Dimitrie Bolintineanu”, Costica Varzaru, a recunoscut marti în fata judecatorilor de la Curtea de Apel Bucuresti ca stia despre strângerea de bani pentru „protocol” si ca a discutat cu vicepresedinta comisiei de examen despre ajutorul pe care elevii trebuiau sa-l primeasca pentru „rezolvarea” subiectelor de la bacalaureat, deoarece acestia erau „stresati” si aveau nevoie de „un punct de sprijin”.

costica varzaruDeclaratia a fost facuta în timpul judecarii recursului declarat de Costica Varzaru împotriva deciziei prin care a fost arestata preventiv saptamâna trecuta pentru 29 de zile.

Presedintele completului de judecata, Vasile Bajan, a întrebat-o în repetate rânduri în ce consta acea „rezolvare”, obtinând însa raspunsuri incoerente din partea directoarei.

Costica Varzaru a sustinut ca nu ea s-a ocupat de strângerea banilor, dar ca stia de acest lucru iar sumele erau destinate pentru asigurarea unui minim protocol al comisiei, pentru „un suc, o fructa, o apa minerala”.

În replica, judecatorul Vasile Bajan a întrebat-o: „Aveti idee câta apa s-a cumparat cu 13.000 de lei?”.

„Mi s-a zis ca au fost 12.900 de lei de catre sefa Comitetului de parinti. Nu m-am opus, eu doar am luat la cunostinta de acesti bani. Suma era pentru protocol. (…) Nu am promis nimanui ca voi furniza raspunsurile la subiectele de la examen. Am discutat cu vicepresedintele comisiei pentru un minim de ajutor pentru elevi. Acest ajutor ramâne la latitudinea celor din Comisia de supraveghere”, spus Costica Varzaru.

În opinia sa, elevii trebuiau eliberati de stres, aveau nevoie de „un punct de sprijin” iar în aceasta categorie intrau cei mai putin pregatiti.

„Va eliberez eu de stres acum”, a replicat judecatorul.

Curtea de Apel Bucuresti a ramas în pronuntare cu privire la recursul declarat de Costica Varzaru împotriva deciziei luate saptamâna trecuta de Tribunalul Bucuresti prin care a fost arestata preventiv pentru 29 de zile.

Potrivit Parchetului de pe lânga Tribunalul Bucuresti (PTB), în perioada mai – iunie, în calitate de director al Liceului Teoretic „Dimitrie Bolintineanu”, Costica Varzaru a pretins si primit sume de bani de la elevi înscrisi la bacalaureat (sesiunea iunie – iulie 2013) pentru a-si folosi influenta fata de membrii Comisiei din Centrul de examen de la Liceul „Bolintineanu” pentru ca acestia sa nu îsi îndeplineasca în mod corespunzator atributiile de serviciu pe parcursul desfasurarii examenului.

Ulterior, directoarea a si efectuat demersuri în acest scop, urmarind sa fie desemnati anumiti supraveghetori permisivi, precum si o comisie care putea fi influentata în sensul realizarii unor fraude în desfasurarea examenului.(AS-autor: Eusebi Manolache, editor: Antonia Nita), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie