Locuinta de serviciu – Regim juridic

 

In Monitorul Oficial nr. 398 din 2 iulie 2013 a fost publicata Legea nr. 204/2013 privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 15/2013 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 101/2011 privind reglementarea conditiilor pentru vanzarea imobilelor, proprietate privata a statului, aflate in administrarea Regiei Autonome „Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat“, a imobilelor proprietatea Regiei Autonome „Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat“, precum si pentru modificarea unor acte normative.

locuinte de serviciuIn cadrul actului normativ se arata:

Se aproba Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 15 din 20 martie 2013 pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 101/2011 privind reglementarea conditiilor pentru vanzarea imobilelor, proprietate privata a statului, aflate in administrarea Regiei Autonome „Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat“, a imobilelor proprietatea Regiei Autonome „Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat“, precum si pentru modificarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 154 din 22 martie 2013, cu urmatoarele modificari si completari:

Locuinta de serviciu se pune la dispozitia beneficiarilor prevazuti la art. 14 indice 1 complet dotata, inclusiv cu mobilier.

Chiria, cheltuielile de intretinere a locuintelor de serviciu si amortizarea bunurilor din dotarea acestora, inclusiv a mobilierului, se asigura de institutiile publice in care isi desfasoara activitatea beneficiarii.

Cheltuielile de cazare prevazute la alin. (1) se deconteaza in limita unui plafon maxim, stabilit anual, prin hotarare a Guvernului.

Reglementari referitoare la cheltuielile de cazare in unele situatii speciale

Persoanele care ocupa functii de demnitate publica numite, respectiv viceprim-ministru, ministru de stat, ministru si ministru delegat, precum si functii asimilate celei de ministru, secretar de stat, subsecretar de stat si functiile asimilate acestora, care nu detin in proprietate exclusiva sau in coproprietate imobile in municipiul Bucuresti, beneficiaza, pe durata mandatului, de decontarea cheltuielilor de cazare.

De prevederile alin. (1) beneficiaza si magistratii, precum si inaltii functionari publici, pe durata raportului de serviciu, daca nu detin in proprietate exclusiva sau in coproprietate imobile in municipiul Bucuresti.

La propunerea motivata a conducatorilor institutiilor publice, dispozitiile alin. (2) nu se aplica functiilor de demnitate publica si magistratilor care, in exercitarea atributiilor legale, isi desfasoara activitatea in conditii de risc inalt, din motive de siguranta si protectie.

Cheltuielile de cazare ale persoanelor indreptatite, potrivit alin. (1)–(3), se suporta din bugetele ministerelor, institutiilor publice si ale celorlalte organe de specialitate ale administratiei publice centrale.

Plafonul maxim al cheltuielilor de cazare se aproba anual prin hotarare a Guvernului, la propunerea Ministerului Finantelor Publice, Ministerului Justitiei si Secretariatului General al Guvernului.

Persoanele care ocupa functii de demnitate publica numite sau functii asimilate functiilor de demnitate publica, altele decat ministrii si asimilatii acestora, precum si inaltii functionari publici beneficiaza lunar de o deplasare dus-intors intre municipiul Bucuresti si localitatea in care isi au domiciliul, cu orice mijloc de transport, ale carei cheltuieli se deconteaza in conditiile legii. Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie