Judecatorul Cristi Danilet a solicitat CSM sesizarea Inspectiei Judiciare si un punct de vedere în cazul ‘Bacalaureat 2013’

 

Judecatorul Cristi Danilet a solicitat membrilor Consiliului Superior al Magistraturii sesizarea Inspectiei Judiciare si adoptarea unui punct de vedere cu privire la modul de derulare a cercetarii penale în cazul Bacalaureatului.

Cristi Vasilica DaniletDe asemenea, Danilet a cerut CSM exprimarea unei pozitii publice institutionale cu privire la declaratiile repetate ale premierului Victor Ponta, de la începutul anului pâna în prezent, în legatura cu procese penale aflate în derulare.

”Consider ca este de datoria CSM sa apere independenta justitiei daca ea a fost încalcata prin ignorarea dispozitiilor nationale si internationale aplicabile politicienilor în relatiile pe care le au cu sistemul judiciar. De asemenea, este de datoria CSM sa explice populatiei modul de derulare a procedurilor judiciare într-o cauza cu impact major, sa asigure respectarea drepturilor omului si sa ia masurile ce se impun în caz de gestionare defectuoasa”, sustine Danilet, luni, într-o postare pe Facebook.

Judecatorii Cristi Danilet si Alina Ghica s-au reîntors în Consiliul Superior al Magistraturii ca membri, dupa ce instantele au dispus suspendarea hotarârii prin care au fost revocati din acest for.

La sfârsitul lunii mai Curtea de Apel Bucuresti si Curtea de Apel Galati au dispus suspendarea hotarârilor plenului CSM din 26 februarie de revocare a acestora din functia de membru al CSM.(AS – autor: Cristina Tatu, editor: Georgiana Tanasescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie