Calendarul estimativ al examenului de capacitate pentru judecatorii si procurorii stagiari

 

Judecatorii si procurorii stagiari au temen pana pe 4 septembrie sa se inscrie la examenul de capacitate, potrivit unui anunt publicat pe site-ul Institutului National al Magistraturii (INM). Examenul urmeaza sa aiba loc in perioada octombrie – noiembrie.

Institutul National al MagistraturiiINM organizeaza, in perioada 5 iulie – 7 noiembrie 2013, examenul de capacitate al judecatorilor stagiari si procurorilor stagiari, iar ultima zi de inscriere este 4 septembrie, inclusiv.

Calendarul examenului:

  • 5 octombrie – proba scrisa la drept civil si drept procesual;
  • 6 octombrie – proba scrisa la drept penal si drept procesual penal;
  • 26 octombrie – 6 noiembrie – probele scrise la fundamentele constitutionale ale statului de drept, institutiile de baza (din dreptul civil, dreptul procesual civil, dreptul penal si dreptul procesual penal), organizarea judiciara si Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor.

Atentie! Calendarul este estimativ si poate suferi modificari in functie de numarul candidatilor.

La concurs participa judecatorii stagiari si procurorii stagiari, precum si personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor din aparatul propriu de specialitate al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM), Ministerului Public, INM si Ministerului Justitiei.

De asemenea, se pot inscrie la examen judecatorii stagiari si procurorii stagiari, respectiv personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor al carui stagiu se va implini pana in ultima zi a examenului de capacitate.

Pentru inscriere candidatii trebuie sa completeze o cerere de inscriere tipizata, care se depune la CSM si la care se anexeaza diploma de absolvire a INM, referatele de evaluare si avizul consultativ al presedintelui curtii de apel sau, dupa caz, al procurorului general al parchetului de pe langa acestea si fisa de stagiu in original.

Personalul de specialitate juridica asimilat judecatorilor si procurorilor va anexa referatul de evaluzre intocmit de catre conducatorul compartimentului in care stagiarul isi desfasoara activitatea, avizat de conducerea institutiei in cauza. Elena Voinea, avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie