Magistratii si personalul din sistemul judiciar, felicitati de ICCJ pentru profesionalism, cu ocazia Zilei Justitiei

 

Conducerea ÎCCJ a adresat, cu ocazia Zilei Justitiei, judecatorilor si întregului personal al instantei supreme, tuturor magistratilor si personalului care îsi desfasoara activitatea în cadrul sistemului judiciar felicitari pentru eforturile depuse într-un an marcat de profunde transformari legislative. Potrivit unui comunicat postat pe site-ul ÎCCJ, conducerea Înaltei Curti subliniaza profesionalismul si implicarea activa a tuturor celor care slujesc sistemul judiciar în efortul de a asigura punerea în aplicare, în conditii optime, a noii legi de procedura civila.

justitia„Anul 2013 a debutat însa cu provocari în ceea ce priveste intrarea în vigoare a Codului de procedura civila, atât sub aspectul interpretarii si aplicarii sale, cât si din perspectiva logisticii implementarii sale. De curând s-a încheiat o etapa semnificativa si anume adoptarea legii de punere în aplicare a Codului de procedura penala, ultimul pilon al reformei puterii legiuitoare ce va avea reale valente în plan jurisprudential”, precizeaza ÎCCJ.

Potrivit sursei citate, în dialogul interinstitutional, Înalta Curte de Casatie si Justitie, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Justitiei au gasit modalitatile cele mai eficiente în asigurarea comunicarii cu puterea legiuitoare pentru elaborarea unor acte legislative cât mai predictibile.

„Misiunea unificarii jurisprudentei constituie nu numai atributia principala a instantei supreme, ci obiectivul prioritar al fiecarei instante, întrucât în aplicarea noilor coduri judecatorilor le revine sarcina aplicarii creatoare a normelor. Principalul deziderat al suprematiei legii nu poate fi atins decât în conditiile conjugarii eforturilor tuturor actorilor din sistemul judiciar si circumscrierii acestora respectarii si garantarii drepturilor si libertatilor omului, asa cum sunt ele consfintite în Conventia Europeana a Drepturilor si Libertatilor Fundamentale ale Omului”, se mai arata în mesajul ÎCCJ.(AS – autor: Daniel Alexandru Florea, editor: Georgiana Tanasescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie