Universitatea Internationala Deschisa „Tehnoeconomia Europeana” acuzata ca tipareste diplome false

 

O fabrica de diplome false continua sa functioneze in Romania de aproape 15 ani, fara ca statul sa o inchida. Vorbim despre o institutie care s-a autointitulat universitate si care si-a creat un sistem paralel de invatamant.

Avem practic de-a face cu un SRL care tipareste propriile diplome si care nu tine seama de legea educatiei. Iar clientii se impart si in doua categorii. Pe unii dintre ei ii regasim in posturi importante ale statului, iar pe altii plangand prin tribunale pentru banii dati degeaba, pe studii fara acoperire.

Ecaterina Andronescu stie povestea, dar cere ajutorul politiei si al justitiei ca sa puna capat acestei afaceri ilegale.

Institutia se numeste Universitatea Internationala Deschisa „Tehnoeconomia Europeana”. Este condusa de Bogdan Dumitrascu, iar firma nu s-a supus niciodata unei proceduri de acreditare din partea statului. Functioneaza dupa propriile reguli, tipareste propriile diplome si ignora legea invatamantului.

Socant este ca unii dintre absolventii acestei scoli detin posturi importante in stat. Cum este si cazul Gabrielei Oprea, care, in baza unei asa-zise diplome, a fost angajata ca economist la Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri. Si culmea, are pe mana o responsabilitate imensa: gestionarea fondurilor europene nerambursabile pentru drumurile nationale.

„Sunt economist in cartea de munca de cand am absolvit aceasta facultate. Sunt o gramada de persoane care sunt angajate ca functionari publici, care sunt in politie. N-am auzit pe nimeni sa aiba probleme. Eu am facut cursuri la Institutul Bancar Roman”, a declarat Gabriela Oprea, economist CNADNR.

Asadar, doamna Oprea nu vede nicio ilegalitate in actele sale de studii. Ba dimpotriva, spune ca sunt multi functionari cu astfel de diplome. In cazul dumneaei, neregulile au fost insa constatate chiar de angajator, adica de Compania de Autostrazi si Drumuri.

Ca sa fie in regula, o universitate ar trebui sa aiba autorizatie de functionare data de Guvern, dupa ce primeste un atestat de la ARACIS. Nici vorba de asa ceva in cazul de fata. Asta nu-i impiedica insa sa faca noi inscrieri.

Ministerul Educatiei ii sfatuieste pe cei care vor da se inscrie la o facultate acreditata sa aleaga din lista publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, pe care o gasiti atasata aici.

ProTV

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie