OMV Petrom si Romgaz Medias, firmele cu cel mai mare profit din tara

 

Din sute de mii de firme înregistrate în România, doar câteva se evidentiaza prin profituri uriase. ECONOMICA.NET îti prezinta clasamentul celor mai profitabile firme din fiecare judet al tarii.

Bani si graficNu toate firmele se pot lauda cu rezultate pozitive dupa încheierea unui an fiscal. Criza i-a facut pe micii afaceristi fie sa-si închida firmele, fie sa le suspende activitatea. Companiile mari însa, românesti sau cele sustinute de capital strain, au terminat anul 2012 pe profit. ECONOMICA.NET a întocmit clasamentul companiilor, în functie de profitul realizat anul trecut, pe baza datelor furnizate de Oficiul National al Registrului Comertului.

Primele companii din fiecare judet al tarii,  socotite în functie de profitul realizat în anul fiscal 2012, au obtinut anul trecut un profit cumulat de peste doua miliarde de euro. Cele mai mari profituri, care depasesc pragul de 200 de milioane de euro fiecare, au fost înregistrate de OMV Petrom (Bucuresti), cu 865 milioane euro si Romgaz SA (Sibiu), cu 279,5 milioane euro.

Profituri peste 50 de milioane de euro au realizat companiile Continental Automotive Products (Timis), Banca Transilvania SA (Cluj), Holzindustrie Schweighofer (Alba), Automobile Dacia SA (Arges), Dedeman (Bacau), Azomures SA (Mures) si Silcotub (Zalau).

Vezi harta celor mai profitabile companii din fiecare judet AICI

Andrada Ghira, economica.net

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie