Ghidul cu valorile orientative ale proprietatilor imobiliare, pus la dispozitia ANRP de Uniunea Notarilor

 

Uniunea Nationala a Notarilor Publici din România a pus la dispozitia Autoritatii Nationale pentru Restituirea Proprietatilor (ANRP) ghidul privind valorile orientative ale proprietatilor imobiliare utilizate de cele 15 Camere ale Notarilor Publici din România, în baza unui protocol de colaborare semnat la sfârsitul lunii iunie.

Uniunea Nationala a Notarilor Publici„În baza protocolului semnat de catre presedintele A.N.R.P., domnul George Baesu, si presedintele U.N.N.P.R., domnul Dumitru Viorel Manescu, Uniunea a pus la dispozitia Autoritatii ghidul privind valorile orientative ale proprietatilor imobiliare utilizate de cele 15 Camere ale Notarilor Publici din România. De asemenea, Uniunea si-a exprimat disponibilitatea ca, la cererea expresa a Autoritatii, sa sprijine activitatea de identificare a valorilor imobilelor pentru care se acorda despagubiri”, se arata într-un comunicat transmis, miercuri, de ANRP.

Protocolul de colaborare vizeaza corecta aplicare a unora dintre prevederile Legii nr. 165/2013 privind masurile pentru finalizarea procesului de restituire, în natura sau prin echivalent, a imobilelor preluate în mod abuziv în perioada regimului comunist în România.

Potrivit legii respective, valoarea terenurilor si constructiilor pentru care se acorda decizii de compensare, dar si valoarea imobilelor din Fondul National al terenurilor agricole si alte imobile se stabilesc prin aplicarea grilei notariale valabile la data intrarii în vigoare a legii. Aceasta face ca informatiile puse la dispozitie de Uniunea Notarilor sa fie singurul instrument de evaluare în procesul de despagubire pe viitor.

Guvernul si-a asumat pe 17 aprilie raspunderea în fata Parlamentului pentru legea privind compensarea ori restituirea proprietatilor confiscate de stat înainte de 1989, textul actului normativ fiind agreat si de Curtea Europeana a Drepturilor Omului (CEDO).(AS – autor: Irinela Visan, editor: Mihai Simionescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie