Raed Arafat vrea ca personalul sanitar sa fie scos din categoria bugetarilor

 

Secretarul de stat în Ministerul Sanatatii, Raed Arafat, a declarat luni ca nu exista o forma ideala de reorganizare a spitalelor, ideea principala fiind aceea ca personalul sanitar sa fie scos din categoria bugetarilor, astfel încât sa nu mai fie tratat ca salariat bugetar si sa fie posibila negocierea si alocarea unor salarii mai bune.

Raed Arafat-Subsecretar de Stat

Raed Arafat-Subsecretar de Stat

„Raportul Bancii Mondiale nu dadea nicio forma buna privind reorganizarea spitalelor, chiar spunea ca nicio forma nu este perfecta. Chiar spunea ca fiecare tara trebuie sa-si aleaga modelul sau modelele, pentru ca nu cred ca vom merge catre un singur model de organizare si poate vom merge catre diferite modele pe diferite categorii de spitale, dar Raportul nu da nicio varianta optima, analizeaza riscurile, toate aspectele corelate cu diferite forme de organizare, asa ca acum ramâne sa vina cu propuneri comisia care va lucra si sa le discute, analizând la fiecare avantaje, dezavantaje pentru România”, a sustinut Arafat dupa întâlnirea de lucru a ministrului sanatatii cu toti actorii din sistem – medici, pacienti si sindicate – pe tema reformarii sistemului de sanatate.

El a adaugat ca ideea principala este necesitatea ca personalul sanitar sa fie scos din categoria personalului bugetar, astfel încât sa nu mai fie tratat ca salariat bugetar, ci sa fie posibila negocierea si alocarea unor salarii mai bune.

„Înca un lucru pe care îl stim foarte bine este ca nu poti sa faci copy-paste, deci ce a mers la cineva, s-ar putea sa nu fie cea mai buna solutie la noi, sau putem sa luam o parte din ce a mers la cineva si consideram ca merge în România. Deci acesta va fi rolul comisiei. Dupa prezentarea de astazi, de principii, începem sa lucram pe text si nu cred ca va fi unul stufos, ci unul destul de concret, pe care sa-l supunem discutiei înca odata cu comisiile, iar dupa aceea, în dezbatere publica”, a subliniat Arafat.(A-autor: Sorin Penes, editor-Adrian Dragut), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie