Inspectorii de munca au aplicat amenzi de 2,1 milioane lei pentru munca la negru

 

Inspectorii de munca au aplicat amenzi de 2,1 milioane lei pentru munca la negru si au identificat 384 persoane care lucrau fara forme legale, în urma controalelor efectuate, la nivel national, la 1.081 angajatori din constructii, informeaza un comunicat al Inspectiei Muncii, remis AGERPRES.

inspectia munciiPentru 15 angajatori la care au fost depistate mai mult de cinci persoane fara contracte individuale de munca încheiate în forma scrisa, anterior începerii activitatii, au fost înaintate propuneri de cercetare penala. Dintre acestia la un angajator din judetul Arad au fost depistate 33 de persoane fara contracte, iar la un altul din judetul Brasov a fost vorba de 11 persoane.

Valoarea totala a amenzilor a fost de 2,473 milioane lei, iar cele mai frecvente încalcari ale prevederilor legislatiei muncii, din domeniul relatiilor de munca, au fost: neîncheierea în forma scrisa a contractelor individuale de munca, nerespectarea duratei timpului de lucru, neacordarea concediilor de odihna, neînmânarea unui exemplar din contractul individual de munca, nerespectarea prevederilor legale privind Registrul General de Evidenta a Salariatilor, în special a celor referitoare la REVISAL.

La nivel national au fost controlati 1.081 de angajatori carora le corespund 42.106 salariati. S-au constatat 1.666 deficiente si s-au dispus 1.729 de masuri obligatorii cu termene concrete de realizare. Inspectorii de munca vor urmari îndeplinirea acestora la termenele stabilite.

Inspectia Muncii a declansat, la jumatatea lunii trecute, o campanie nationala pentru identificarea cazurilor de munca nedeclarata, primii controlati fiind angajatorii din constructii.(AS-autor: Daniel Cocoru, editor: Mariana Nica), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie