Aproape 5.000 de agricultori trebuie sa returneze banii de la APIA

 

Aproximativ 5.000 de agricultori, persoane fizice si juridice, sunt obligate de instanta sa dea banii primiti pe subventii înapoi. Agentia de Plati si Interventie în Agricultura a recuperat deja 3,2 milioane de euro.

bani agricultoriPentru au declarat mai multe animale sau pamânt decât aveau în realitate, 5.031 de agricultori, persoane fizice si juridice, sunt obligate de instanta sa ramburseze Agentiei de Plati si Interventie în Agricultura (APIA) o parte din banii încasati pe subventii. Numarul celor actionati în instanta pentru ca ar fi  primit subventii în mod ilicit este însa mult mai mare, mai precis 8.349 de persoane, potrivit informatiilor oferite de APIA ECONOMICA.NET. APIA a solicitat în instanta  sume de peste 12,67 milioane de lei si a recuperat 14,65 de milioane de lei, diferenta provenind din faptul ca debitele principale au fost recuperate cu aplicarea dobânzilor si penalitatilor legale. ECONOMICA.NET va prezinta în anexa atasata companiile sau persoanele fizice care au de rambursat APIA cele mai mari sume de bani, pe judete.

Agricultori nedreptatiti

Potrivit datelor APIA, exista însa si agricultori care se considera nedreptatiti de subventiile primite. 722 de persoane fizice si juridice au intentat porces APIA pe motiv ca nu au primit subventiile cuvenite. Suma totala solicitata de acestia se cifreaza la peste 9,5 milioane de lei si aproximativ 110.000 de euro. Cei mai multi (80 de persoane fizice si juridice) sunt din Gorj, Vâlcea (71), Vaslui (52) si Arges (50).

Vezi tabelul cu persoanele fizice si juridice care trebuie sa returneze catre APIA banii pe subventii, pe economica.net

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie