Conferinta de presa a reprezentantilor mediatorilor din Consiliul de Mediere

 

Conferinta de presa, transmisa live pe site-ul evenimentelive.com si nu pe cel al Consiliului de Mediere asa cum a fost anuntat, s-a incheiat.

Conferinta de presaDupa 30 de minute de conferinta in care au vorbit Dorin Badulescu, presedintele CdM, Zeno Sustac, vicepresedinte CdM, Gabriela Mihut, purtator de cuvant al CdM si Ioan Dedu, membru al CdM au urmat 20 de minute de intrebari si raspunsuri.

Am constatat ca doar in prima parte a fost abordat subiectul arzator care a dus la organizarea acestei conferinte. In cea de a doua parte s-a discutat despre ce este medierea, cine poate fi mediator, cat costa un curs de formare, cat costa o mediere cat si despre camapania nationala de promovare a medierii.

Inainte de a reda pe scurt cate ceva din interventiile membrilor Consiliului de Mediere vreau sa va spun ca din intrebarile adresate de jurnalisti am inteles cat de familiarizati sunt acestia cu subiectul medierii, dar mai ales cat de interesati au fost de demersurile legislative si ce implicatii au acestea cu privire la profesia de mediator. Nici o intrebare nu a fost pusa pe subiectul modificarilor legislative.

Este de remarcat „numarul mare” de jurnalisti prezenti, vreo 8 din cati am numarat eu in cazurile rare in care a fost filmata sala. Nu am auzit sa se prezinte cu numele si publicatia pe care o reprezentau la aceasta conferinta. Oare chiar erau jurnalisti?
Revenind la corpul conferintei de presa am observat ca in interventiile lor Dorin Badulescu si Zeno Sustac au reluat informatiile din comunicatul de presa fara a adauga prea multe elemente care sa aiba impact asupra presei.

Doar Gabriela Mihut a insistat asupra unei reglementari din Legea 214/2013 din care a inteles ca toti ceilalti care fac informare pot percepe onorarii numai mediatorii nu. Textul legii spune asa: „(1/3) Efectuarea procedurii de informare asupra avantajelor medierii poate fi realizata de catre judecator, procuror, consilier juridic, avocat, notar, caz în care aceasta se atesta în scris.

(1/4) Serviciile prestate conform dispozitiilor alin. (1) si (1/1) sunt gratuite, neputându-se percepe onorarii, taxe sau orice alte sume, indiferent de titlul cu care s-ar putea solicita.De aici eu am inteles ca toata lumea face gratuit informarea, dar poate m-am inselat.

Iar Ioan Dedu a vorbit despre reglemetarea informarii obligatorii si modul in care se desfasoara exprimandu-si disponibiitatea de a participa la emisiuni televizate cu initiatorii amendamentelor pentru a se convinge daca acestia stiu ce presupune informarea cu privire la avantajele si beneficiile medierii.

Cu parere de rau spun ca reprezentantii nostri nu au fost bine pregatiti pentru aceasta conferinta de presa. Nu au fost organizati. Au vorbit unul peste altul, s-au „completat” pe acealsi subiect, nu au avut coerenta, nu au oferit nimic concret, s-au balbait in interventii si la raspunsuri si s-au lasat deturnati de la subiectul conferintei. Mie nu mi-au transmis imaginea unor profesionisti care stiu despre ce vorbesc.

Poate au reusit cu cei care nu stiu ce este medierea.

Oricum o sa aflam in curand din ceea ce vom citi in mass-media.

Maria Carmen

Acest articol reprezinta opinia personala exclusiva  a autorului. MediereNet.ro nu îsi asuma reponsabilitatea pentru continutul acestui articol.

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie