Raportul Comisiei prezidentiale cu Strategia pentru agricultura pana in 2030, va fi lansat luni

 

Presedintele Traian Basescu a declarat, sâmbata, ca luni va fi lansat raportul Comisiei prezidentiale pentru agricultura, legat de Strategia în domeniu pâna în 2030, si ca vrea sa pregateasca bine momentul, asa ca l-a rugat pe presedintele Senatului sa mearga în locul sau duminica la Zagreb.

agricultura cerealeÎntrebat despre faptul ca i-a cerut presedintelui Senatului sa îl reprezinte în Croatia, Basescu a spus: „L-am rugat sa ma înlocuiasca nu pentru ca ma duc la vreo nunta, dar pentru ca am treaba. Luni vom lansa raportul Comisiei prezidentiale cu Strategia pentru agricultura pâna în anul 2030. Si e o munca de aprope trei ani a peste 20 de oameni dedicati agriculturii si vreau sa pregatesc bine acest moment, pentru ca vom lasa în dezbatere publica timp de 30 de zile, dupa care va deveni definitiva”, a spus Basescu.

Presedintele Senatului, Crin Antonescu, va reprezenta România duminica seara la ceremonia organizata la Zagreb, cu prilejul aderarii Croatiei la Uniunea Europeana, începând de la 1 iulie 2013.

„La ceremonia care va marca, în noaptea de 30 iunie spre 1 iulie, evenimentul istoric al aderarii, sunt invitati sa participe sefi de stat si de guvern din cele 27 de tari membre ale UE si din Balcani”, se arata într-un comunicat al Senatului remis vineri agentiei MEDIAFAX.

În aprilie 2013, presedintele Basescu a reactivat Comisia prezidentiala pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România.

„Presedintele României, domnul Traian Basescu, a semnat luni, 22 aprilie a.c., Decizia privind reluarea activitatii Comisiei prezidentiale pentru politici publice de dezvoltare a agriculturii în România. Comisia urmeaza sa finalizeze raportul privind politicile publice de dezvoltare a agriculturii pâna la data de 30 iunie 2013, când, potrivit, deciziei, îsi va înceta activitatea”, se arata într-un comunicat din aprilie al Administratiei prezidentiale.

Comisia a fost înfiintata de catre Traian Basescu în iulie 2009, fiind condusa atunci de catre Dacian Ciolos, în prezent comisar european pentru Agricultura.

Potrivit deciziei de la acea vreme, misiunea comisiei, din care faceau parte cadre didactice, reprezentanti ai patronatelor si sindicatelor din domeniu, ai statiilor si institutelor de cercetare, era elaborarerea a unei strategii în agricultura, similara celor elaborate de comisiile de la Cotroceni în domeniile educatie sau sanatate.

Pe de alta parte, vicepresedintele PDL Roberta Anastase s-a casatorit, vineri, la Ploiesti, cu omul de afaceri Victor Farca, iar cununia religioasa a celor doi va avea loc duminica la biserica de pe domeniul Stirbey. Întrebat, sâmbata, dupa întâlnirea cu reprezentantii Miscarii Populare, daca merge duminica la nunta Robertei Anastase, presedintele Basescu nu a dorit sa raspunda.Cristian Fierbinteanu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie