Cristi Danilet in ajutorul mediatorilor: De la 1 august, noi – judecatorii, va trimitem clienti. Nu ii mai lasati sa se intoarca in instanta

 

In cadrul primei conferinte din seria „Arena mediatorilor”, judecatorul si membru CSM, Cristi Danilet a vorbit despre numarul mare de procese in Romania.

cristi danilet1Statistic vorbind, in anul 2012, au existat 3,3 milioane de dosare in instantele din Romania din care 80-85% sunt cauze civile, ceea ce inseamna ca un numar de 6 milioane de oameni sunt implicati in proceduri judiciare , adica 1 din 3 romani (inclusiv pensionari sau nou-nascuti), au un proces deschis.

Pe fondul acestei probleme, e nevoie sa se puna accent pe pe medierea extrapocesuala, adica oamenii sa ajunga la mediere inainte de a ajunge la instante.

Medierea este alternativa proceselor in viziunea lui Cristi Danilet, care a mai explicat care sunt pasii corecti ai medierii: de la informare si pana la acordurile incheiate. In privinta acordurilor de mediere, judecatorul si-a indemnat colegii mediatori sa le intocmeasca in mod temeinic, deoarece instanta le-ar putea respinge.

Pe o piata liberala, mediatorii trebuie sa se lupte pentru clienti, iar asta inseamna ca daca judecatorii trimit clienti, mediatorii trebuie sa isi exercite toate abilitatile astfel incat sa retina clientul acolo: „De la 1 august, noi (judecatorii – n.red.) va trimitem clienti. Nu ii mai lasati sa iasa de acolo!” a mai spus Cristi Danilet.

I.T.F.

Sursa avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie