Elena-Carmen Mladen, judecator la Curtea de Apel Craiova, a fost eliberata din functie

 

Presedintele Traian Basescu a semnat, miercuri, decretul privind eliberarea din functia de judecator la Curtea de Apel Craiova a Elenei-Carmen Mladen, ca urmare a condamnarii definitive pentru savârsirea unei infractiuni, informeaza Administratia Prezidentiala.

Carmen MladenPe 4 iunie, plenul Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a dispus eliberarea din functia de judecator a Elenei Carmen Mladen, de la Curtea de Apel Craiova, ca urmare a condamnarii definitive pentru savârsirea infractiunii de santaj. Documentatia a fost trimisa ulterior presedintelui României, pentru a semna decretul de eliberare din magistratura.

În 20 mai, judecatoarea Carmen Mladen, de la Curtea de Apel Craiova, a fost condamnata definitiv de Înalta Curte de Casatie si Justitie la trei ani si sase luni de închisoare cu suspendare pentru savârsirea infractiunii de santaj.

Curtea suprema a respins recursul declarat de judecatoare si a mentinut pedeapsa data de Curtea de Apel Bucuresti în noiembrie 2012.

De asemenea, presedintele Basescu a mai semnat eliberarea din functie a mai multor judecatori, ca urmare a pensionarii acestora: Georgeta Olteanu (Judecatoria Câmpulung), Valerica Dobrin (Tribunalul Vrancea), Florica Bucur (presedintele Judecatoriei Liesti), Marcela Baban (Tribunalul Sibiu), Florenta Barbut (Judecatoria Sectorului 1 Bucuresti), Mihail Pistol (Tribunalul Gorj).

Seful statului a semnat, tot ca urmare a pensionarii, si eliberarea din functie a procurorului Vasile Frasineanu (prim-procuror la Parchetul de pe lânga Judecatoria Zalau).

Presedintele a mai semnat si decretul privind eliberarea din functia de procuror la Parchetul de pe lânga Judecatoria Timisoara a Anitei-Cristina Balaban si numirea sa în functia de judecator la Judecatoria Timisoara, precum si pe cel privind numirea Vioricai Trestianu în functia de judecator la Înalta Curte de Casatie si Justitie.(AS – autor: Mirela Barbulescu, editor: Georgiana Tanasescu), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie