Modificari la Regulamentul de evaluare a activitatii profesionale de judecator si procuror – Hotararea CSM nr.654/2013

 

Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr.654/2013 pentru pentru modificarea si completarea Regulamentului privind evaluarea activitatii profesionale a judecatorilor si procurorilor, aprobat prin Hotararea Consiliului Superior al Magistraturii nr. 676/2007, a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I, nr.375, din 25 iunie 2013.

CSMAvand in vedere dispozitiile art. 39 alin. (6) si art. 106 lit. h) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul prevederilor art. 133 alin. (5) si (7) din Constitutia Romaniei, republicata, si ale art. 23 alin. (1) si art. 38 alin. (1) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicata, cu modificarile ulterioare,

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii hotaraste:
Art. I. – Regulamentul privind evaluarea activitatii profesionale a judecatorilor si procurorilor, aprobat prin Hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii nr. 676/2007, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 814 si 814 bis din 29 noiembrie 2007, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:

1. La articolul 25, alineatul (15) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „(15) Efectuarea evaluarii activitatii profesionale a judecatorilor sau procurorilor care in cursul perioadei supuse evaluarii s-au aflat in concediu pentru cresterea copilului se realizeaza doar dupa incetarea perioadei respective, la implinirea a 2 ani, in cazul primei evaluari de la numirea in functie si dupa numirea prevazuta de art. 29 alin. (3), iar in cazul celorlalte evaluari, la implinirea a 3 ani de activitate efectiva ca judecator ori procuror, prin cumularea perioadei anterioare concediului cu perioada ulterioara acestuia.”
2. La articolul 25, dupa alineatul (15) se introduce un nou alineat, alineatul (151), cu urmatorul cuprins: „(151) Prevederile alin. (15) se aplica in mod corespunzator si in situatia in care judecatorii sau procurorii s-au aflat in alte concedii, cu exceptia concediului de odihna, care, cumulat, au o perioada mai mare de 6 luni in perioada supusa evaluarii.”
3. La articolul 26, alineatul (3) se modifica si va avea urmatorul cuprins: „(3) Membrii comisiilor si membrii supleanti trebuie sa urmeze un curs de formare ca evaluatori, organizat de Institutul National al Magistraturii, inclusiv la nivel descentralizat, dupa ce au fost desemnati de colegiile de conducere ale instantelor sau parchetelor, si trebuie sa aiba, in masura posibilitatilor, specializari diferite. Pana la inceperea cursurilor organizate de Institutul National al Magistraturii, instruirea ca evaluator se poate realiza de catre membrii comisiei de evaluare de la curtea de apel sau de catre presedintele instantei.”

Art. II. – Prezenta hotarare se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Vicepresedintele Consiliului Superior al Magistraturii, judecator Adrian Bordea

Bucuresti, 10 iunie 2013.
Nr. 654.
avocatnet.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie