Mirela Ercuta, sefa de la Relatii Publice-Primaria Capitalei, este judecata pentru evaziune fiscala în forma continuata

 

Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie – Serviciul teritorial Galati au dispus trimiterea în judecata a Mirelei Ercuta, administrator al unor societati comerciale din Braila la data faptelor, în prezent director executiv al Directiei Relatii Publice si Informare din cadrul Primariei Municipiului Bucuresti, pentru evaziune fiscala în forma continuata.

judecatorÎn acelasi dosar, a fost deferit justitiei si Cosmin Radu Ercuta, administrator al unor societati comerciale din Braila la data faptelor, în prezent asistent manager la o societate comerciala din Bucuresti.

Potrivit unui comunicat al DNA, în perioada 2007-2008, cei doi inculpati, în calitate de administratori în drept si în fapt ai societatilor SC Morpheus SRL Braila (transformata ulterior în SC Bujor de Padure SRL Tulcea), SC Sildud Agro SRL Dudesti si SC Teseus SRL Braila, firme prin intermediul carora au efectuat operatiuni de comert cu cereale, nu au înregistrat în totalitate, în evidenta contabila si în alte acte, potrivit legii, operatiunile comerciale si veniturile realizate, sustragându-se de la plata, catre bugetul general consolidat al statului, a sumei de peste 8,3 milioane lei, echivalent a peste 2,2 milioane euro, reprezentând impozit pe profit si TVA.

Sechestru pe imobile

În vederea recuperarii prejudiciului mentionat, s-a dispus masura asiguratorie a sechestrului asupra bunurilor imobile apartinând inculpatului Cosmin Radu Ercuta. Directia Generala a Finantelor Publice Braila si Directia Generala a Finantelor Publice Tulcea s-au constituit parti civile în cauza împotriva inculpatilor cu sume reprezentând dauna la bugetul de stat cauzat de cele trei societati administrate în fapt de acestia. În 14 mai anul curent, la cererea procurorilor, Tribunalul Galati a dispus arestarea preventiva a celor doi, însa ulterior Curtea de Apel Galati a admis recursul acestora si a dispus fata de inculpati masura obligarii de a nu parasi municipiul Bucuresti pentru 30 zile. Dosarul a fost înaintat spre judecare la Tribunalul Braila. Ionel Stoica, evz.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie