Unul dintre soferii autocarului prabusit in Muntenegru, este angajat al Politiei Capitalei

 

Unul dintre cei doi soferi ai autocarului prabusit în Muntenegru este angajat al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, la Serviciul de Logistica, si era în timpul liber la momentul producerii accidentului, potrivit reprezentantilor Politiei Capitalei.

accident muntenegru„Cu ocazia verificarilor efectuate pentru identificarea victimelor accidentului din Muntenegru a reiesit ca unul dintre conducatorii auto al autocarului este angajat al Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, la Serviciul de Logistica. Respectivul angajat se afla în timpul liber, iar din data de 25 iunie urma sa figureze în concediu de odihna legal, aprobat de conducerea unitatii unde îsi desfasura activitatea”, se precizeaza într-un comunicat remis MEDIAFAX de Politia Capitalei.

Potrivit sursei citate, agentul de politie respectiv este posesor al permisului de conducere din anul 1989, având categoriile BE, CE, DE si al atestatului profesional eliberat de ARR Bucuresti la data de 17.03.2012 cu valabilitate pâna la data de 16.03.2017, fiind cunoscut ca un bun profesionist.

„Agentul de politie are 45 de ani, este casatorit si are un copil. Este angajat în cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti din aprilie 1991 în cadrul structurilor de ordine publica, ulterior din anul 1994 a activat în cadrul structurilor de interventie rapida, iar din anul 2000 în structurile de logistica, în functia de conducator auto”, se mai precizeaza în comunicat.

Politia Capitalei explica faptul ca, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, politistul putea sa îndeplineasca si alte activitati remunerate, în conditiile în care acest lucru nu împieta desfasurarea optima a activitatii de functionar public cu statut special.

„Politia Capitalei asteapta finalizarea anchetei autoritatilor muntenegrene, care urmeaza sa stabileasca toate circumstantele producerii accidentului rutier”, se mai arata în comunicat.

Directorul firmei de transport Gregory Tour care opera autocarul prabusit în Muntenegru, Stefan Grigore, a declarat anterior ca autovehiculul avea toate verificarile tehnice la zi, iar cei doi soferi aveau experienta de cel putin zece ani, fara niciun incident pâna acum.

Grigore a mai spus ca firma face acest traseu din Muntenegru de cel putin sapte-opt ori anual, iar unul dintre soferii de pe autocarul respectiv a facut acest traseu de 20 de ori.

Un autocar cu turisti români s-a rasturnat duminica în jurul orei 18.00, ora României, într-o prapastie din Muntenegru, accidentul soldându-se cu 18 morti si 29 de raniti.

Accidentul s-a produs la Grlo, pe o sosea dintr-o regiune montana la 30 de kilometri nord de Podgorica, capitala Muntenegrului. Valentin Anghel, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie