Un ofiter MAI castiga de doua ori mai mult decat ministrul MAI

 

diplomatCel mai mare salariu cunoscut al unui angajat de la stat este de 11.248 de lei si este încasat de un director general din cadrul Ministerului Afacerilor Externe, care a obtinut cel mai înalt grad diplomatic – cel de ambasador. Acest functionar a câstigat în luna martie a acestui an un salariu de 1,7 ori mai mare decât cel al ministrului, potrivit datelor publicate de MAE.

Doar jumatate din ministere au continuat sa-si actualizeze listele cu veniturile nete încasate de angajati, desi de pe data de 25 mai 2010 presedintele Traian Basescu a solicitat ca toate institutiile publice sa afiseze pe site-uri veniturile salariatilor din ministere, agentii si regii pentru transparentizarea cheltuirii banilor publici. Însa o mare parte din ministere au respectat aceasta decizie doar pentru luna aprilie 2010, „uitând” sa actualizeze listele.

Unele ministere au continuat sa publice salariile angajatilor. Cel mai „constiincios” din acest punct de vedere a fost Ministerul Administratiei si Internelor, care a publicat, lunar, din aprilie 2010 pâna în iulie 2012 veniturile salariale nete ale angajatilor pe prima pagina de pe site-ul institutiei.

Adelina Mihai, Ziarul Financiar

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie