O delegatie condusa de catre ministrul Economiei participa la o serie de intalniri pe teme economice in Austria

 

O delegatie condusa de catre ministrul Economiei, Varujan Vosganian, va participa, în perioada 23-25 iunie, în Austria, la o serie de evenimente pe teme economice, a anuntat, duminica, într-un comunicat de presa, Ministerul Economiei /ME/.

varujan vosganianPotrivit sursei citate, pe agenda vizitei oficialilor români se vor afla: Forumul Economic dedicat României, eveniment organizat de Camera Economica Federala (WKO), Masa rotunda organizata la Asociatia Industriasilor la care vor fi prezenti importanti oameni de afaceri austrieci, precum si Masa rotunda, organizata în regiunea Linz la care este asteptata prezenta unui numar important de investitori austrieci din regiune.

De asemenea, în perioada respectiva, ministrul Vosganian va avea avea o serie de întrevederi cu reprezentanti ai guvernului austriac si ai mediului de afaceri din Austria, printre care presedintele WKO, cu ministrul federal al economiei, familiei si tineretului, Reinhold Mitterlehner, precum si cu directorul general adjunct al Erste Group Bank, Franz Hochstrasser.

În plus, ministrul Economiei are în plan discutii cu reprezentantii companiilor românesti prezente la Forumul România, dar si cu comunitatea armenilor din Austria, eveniment organizat de Excelenta Sa Arman Kirakossian, ambasadorul Armeniei în Austria.

Conform datelor oficiale, la data de 31 decembrie 2012, valoarea schimburilor comerciale româno-austriece a fost de 3,31 miliarde euro, din care exporturile au însemnat 1,03 miliarde euro, iar importurile 2,28 miliarde euro.

Volumul schimburilor bilaterale a avut, pe ansamblu, o evolutie pozitiva, respectiv crestere cu 3,78% fata de anul 2011, din care exportul un plus de 3,46%, în timp ce importul o majorare de 3,93%.

La 28 februarie 2013, valoarea schimburilor comerciale româno-austriece a fost de 498,46 milioane euro, din care export 164,15 milioane euro si import 334,31 milioane Euro.

În România si-au deschis reprezentante un numar de peste 50 de firme austriece, care au ca obiect promovarea si urmarirea derularii contractelor încheiate cu partenerii din România din domeniul agro-alimentar, metalurgie, produse ale industriei chimice si conexe, industria usoara, farmaceutica, transporturi, telecomunicatii, constructii de masini, consultanta – marketing etc.

În prezent, în Austria, sunt înregistrate circa 158 de firme cu participare româneasca la capital, domeniile de activitate fiind: comert, turism, consultanta (IT, transport, imobiliare, constructii).(AS – editor: Daniel Badea), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie