Uniunea Mondiala Masonica Traditionala (UMMT) isi are sediul la Bucuresti

 

Conventul Marii Loji Nationale Române „1880”, desfasurat sâmbata, la Palatul Parlamentului, a hotarât crearea Uniunii Mondiale Masonice Traditionale (UMMT), cu sediul la Bucuresti.

masonerie simbol„Noi, barbati si femei de buna credinta, care credem într-un ideal, ne-am dat mâna si am creat Uniunea Mondiala Masonica Traditionala – World Traditional Masonic Union, care reuneste loji mixte masculine sau numai feminine”, a declarat Bartolomeu Constantin Savoiu, Suveran Mare Comandor Mare Maestru al Marii Loji Nationale Române „1880”, într-o conferinta de presa desfasurata la Hotel Novotel.

El a precizat ca în UMMT „toate lojele componente au calitatea de copresedinte, fiecare loja membra a UMMT având libertate, dar în primul rând obligatia de a crede în Marele Arhitect al Universului si a fi deschisa la problemele contemporane”.

„Din aceasta Uniune fac parte opt loji italiene, trei mari loji sârbesti si doua românesti, care, la rândul lor, au tratate de prietenie în America Latina si în Asia”, a precizat Bartolomeu Constantin Savoiu.

Urmatoarele întâlniri ale UMMT vor avea loc în perioada 12-15 iulie, la Belgrad, iar în octombrie la Skopje, unde va fi „nasita” o mare loja macedoneana.

La întâlnirea de la Bucuresti, prilejuita de Solstitiul de Vara – Sarbatoarea Sfântului Ioan, protectorul traditional al masonilor de pe tot globul, au participat 250 de masoni.(A – autor: Daniel Popescu, editor: Stefan Gabrea), agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie