Controlul strict al costurilor creste profitul Raiffeisen Bank Romania cu 28 la suta

 

Raiffeisen Bank RomaniaProfitul net al Raiffeisen Bank România a crescut în primul semestru cu 28%, la 50 milioane euro, dupa un avans de 4% al veniturilor, datorita eficientizarii operatiunilor si controlului strict al costurilor, pe fondul conditiilor economice si politice dificile, a anuntat ieri banca, informeaza Mediafax. Institutia de credit a avut un profit de 39 milioane euro în perioada corespunzatoare a anului trecut.

Am încheiat prima jumatate a anului 2012 cu un rezultat foarte bun, tinând cont de întregul context economic si politic din tara si strainatate. Soliditatea bancii, cresterea eficientei si îmbunatatirea activitatii ne-au permis sa ne sporim veniturile în ultimul an cu 4%. Controlul strict al costurilor si al riscurilor, îmbunatatirea eficientei, dar si a serviciilor si produselor vor continua sa fie prioritatile bancii pentru acest an„, a declarat Steven van Groningen, presedinte si CEO al Raiffeisen Bank România, într-un comunicat transmis de banca.

Rezultatele institutiei de credit au fost auditate si întocmite în conformitate cu standardele internationale de contabilitate (IFRS). Rata creditelor neperformante a urcat la 7,4%, de la 6,9% la jumatatea anului trecut, iar cheltuielile nete cu provizioanele au crescut de la 26 milioane euro la 38 milioane euro, „într-un context economic extrem de dificil”, se spune în comunicat.

Volumul total al creditelor a urcat cu 2%, la 3,41 miliarde euro, iar valoarea depozitelor constituite la Raiffeisen Bank a crescut cu 5%, la 3,73 miliarde euro, astfel ca raportul credite/depozite s-a îmbunatatit la 91%, de la 93%. Valoarea totala a activelor bancii a crescut cu 9%, la 5,64 miliarde euro, fata de 5,17 miliarde euro la finele primului semestru al lui 2011. Rata solvabilitatii era de 12,9% la jumatatea anului.

În urma masurilor de eficientizare a operatiunilor si diversificare a surselor de venituri, raportul costuri/venituri a coborât la 57%, de la 66% la jumatatea anului trecut, precizeaza Raiffeisen Bank.

Costin Nitu, Curierul National

Cuvinte cheie: , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie