Nerespectarea Directivei privind stocurile petroliere. Romania a primit aviz negativ

 

Comisia Europeana a cerut în mod oficial Belgiei, Ciprului, Cehiei, Portugaliei si României sa ia masuri pentru a garanta respectarea deplina a obligatiilor lor în conformitate cu legislatia UE privind stocurile petroliere, arata un comunicat CE.

ue„Directiva (2009/119/CE) impune statelor membre sa mentina stocuri minime de titei si/sau produse petroliere pentru a garanta siguranta aprovizionarii cu petrol în cazul unor posibile întreruperi”, se arata în comunicat.

Astfel, Comisia Europeana a trimis joi un aviz motivat Belgiei, Ciprului, Republicii Cehia, Portugaliei si României, care nu au informat Comisia cu privire la masurile de transpunere a directivei în legislatia lor nationala.

În cazul în care statele membre în cauza nu îsi îndeplinesc obligatia legala în termen de doua luni, Comisia ar putea lua decizia de a sesiza Curtea de Justitie în privinta lor, precizeaza comunicatul CE.

Organismul de la Bruxelles argumenteaza ca, „data fiind importanta petrolului în consumul energetic al UE, puternica dependenta externa a UE de aprovizionarea cu titei si produse petroliere si incertitudinea geopolitica în multe regiuni producatoare, este vital sa se garanteze accesul consumatorilor la produse petroliere în orice moment”.

Directiva mentionata trebuia sa fie transpusa de statele membre pâna la 31 decembrie 2012. În ianuarie 2013 s-au declansat proceduri privind încalcarea dreptului împotriva a 17 state membre care nu si-au respectat obligatiile referitoare la transpunere.

O scrisoare de somare a fost trimisa Belgiei, Bulgariei, Ciprului, Republicii Cehia, Greciei, Spaniei, Ungariei, Lituaniei, Luxemburgului, Letoniei, Maltei, Tarilor de Jos, Poloniei, Portugaliei, României, Sloveniei si Regatului Unit. amosnews.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie