ICCJ a decis ca fostul deputat Mihail Boldea sa ramana in arest

 

Mihail Boldea ramâne în închisoare, dupa ce judecatorii instantei supreme au admis, joi, definitiv, recursul facut de procurorii DIICOT împotriva unei decizii a Curtii de Apel Iasi, care a stabilit ca fostul deputat poate fi judecat în libertate cu interdictia de a parasi tara.

ciocan si catuseCurtea de Apel Iasi a decis, în 12 iunie, ca fostul deputat Mihail Boldea poate fi judecat în libertate în dosarul în care acuzat de fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro.

Judecatorul Dan Anton, de la Curtea de Apel Iasi, a decis atunci sa înlocuiasca masura arestarii preventive în cazul lui Mihail Boldea cu cea a obligarii de a nu parasi tara, admitând solicitarea formulata de avocatul acestuia.

Decizia a fost atacata cu recurs de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), la Înalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Curtea de Apel Iasi a decis si în 19 aprilie sa-l puna în libertate pe fostul deputat Mihail Boldea, motivând ca a stat arestat mai bine de un an, nu are antecedente penale si nu reprezinta un pericol pentru ordinea publica. Totodata, instanta a apreciat ca a scazut riscul ca Mihail Boldea sa influenteze martorii si partile vatamate din dosar.

Procurorii DIICOT au contestat atunci decizia Curtii de Apel Iasi, iar pe 26 aprilie, instanta suprema a admis recursul, fostul deputat ramânând în continuare în arest.

Mihail Boldea a fost trimis în judecata, în stare de arest, la sfârsitul lunii iunie 2012, de catre procurorii DIICOT – Serviciu Teritorial Galati, pentru fraude imobiliare în valoare de aproximativ un milion de euro. Alaturi de Boldea, în dosar sunt judecate 18 persoane, acuzate de înselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals în înscrisuri oficiale si uz de fals.

Boldea a fost arestat preventiv în lipsa în 22 martie 2012 si încarcerat în 27 martie 2012, iar ulterior instantele i-au prelungit succesiv masura.

Potrivit procurorilor, inculpatii au actionat sub coordonarea liderului gruparii – Mihail Boldea.

„Membrii gruparii, printre care Bolboceanu Mihaela Cristina, avocat din cadrul Baroului Galati si Luchiniuc Aurica, fost arbitru din cadrul Curtii de Arbitraj Galati, identificau terenuri si imobile, situate în zone centrale ale municipiului Galati, proprietatea Consiliului Local Galati sau a unor persoane fizice, o parte din imobile fiind indisponibilizate în vederea confiscarii speciale în cauze penale, pe care le treceau în proprietatea altor membri ai grupului. În acest scop, inculpatii au utilizat hotarâri judecatoresti falsificate sau pronuntate în baza unor acte false, respectiv hotarâri arbitrale, pronuntate în fals. Membrii gruparii înstrainau ulterior imobilele catre terte persoane, cumparatori de buna credinta, modalitate în care obtineau beneficii financiare substantiale”, potrivit procurorilor DIICOT. Catalin Lupasteanu, mediafax.ro

Cuvinte cheie: , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie