Ministrul Muncii, Mariana Campeanu a subliniat necesitatea cooperarii aprofundate, in cadrul Conferintei Internationale a Muncii

 

In cadrul Conferintei Internationale a Muncii de la Geneva, ministrul Muncii, Mariana Campeanu, a sustinut pozitia Guvernului roman potrivit careia este necesara cooperarea aprofundata, la toate nivelurile, pentru a gasi si integra in politici comune solutii corelate in favoarea muncii decente si a ocuparii, bazate pe bune practici, pe masuri negociate si acceptate de partenerii sociali.

mariana campeanIn interventia sa, ministrul Campeanu a subliniat angajamentul Guvernului Romaniei de a continua implementarea unor programe care sa creasca gradul de ocupare, in special in randul tinerilor, continuarea procesului de modernizare a statului printr-o descentralizare reala, consolidarea dialogului social tripartit.

De asemenea, in sprijinul scaderii ratei somajului si al insertiei tinerilor pe piata muncii, pe locuri de munca de calitate – unul dintre cele opt domenii prioritare ale Organizatiei Internationale a Muncii (OIM), Guvernul Romaniei a adoptat Planul de ocupare pentru tineri si a creat programe pentru punerea in practica a Garantiei pentru tineri.

Au fost aprobate de Guvern doua proiecte-pilot adresate tinerilor, cu buget alocat prin Programul Operational Sectorial ‘Dezvoltarea Resurselor Umane’ (POSDRU), care sa conduca la formarea si angajarea tinerilor din judetele participante la acest proiect.

Ministrul Muncii a avut marti si o intrevedere bilaterala cu Monica De Coninck, ministrul Ocuparii din Belgia. Cei doi ministri au reafirmat dorinta de a consolida cooperarea bilaterala si de a actualiza protocolul de colaborare intre cele doua ministere.

S-au stabilit pasi concreti pentru schimburile de experienta si bune practici in domeniul incluziunii sociale a populatiei rome, al economiei sociale, dar s-a subliniat totodata si importanta cooperarii institutionale, in special in domeniul inspectiei muncii. Georgiana Matache, infolegal.ro

Cuvinte cheie: , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie