Cine este cel mai mare proprietar de cladiri verzi din Romania?

 

Proiectele de birouri West Gate si Novo Park, amplasate în vestul si respectiv nordul Bucurestiului, au obtinut certificarea BREEAM Very Good. În urma acestor certificari, Liviu Tudor detine cea mai mare suprafata de birouri verzi din România, de 100.00 mp.
Novo Park

cladire verdeWest Gate este amplasat în imediata apropiere a statiei de metrou Preciziei si cuprinde cinci cladiri, care totalizeaza o suprafata închiriabila de 75.000 mp. Primele patru cladiri de birouri, cu o suprafata totala de 60.000 mp, au obtinut deja certificarea BREEAM, în timp ce a cincea cladire, livrata în primul trimestru din 2013, va fi certificata dupa un an de functionare, conform standardelor BREEAM.

Novo Park, amplasat în vecinatatea statiei de metrou Pipera, este format din sapte cladiri de birouri, cu o suprafata de peste 75.000 mp închiriabili. Primele trei cladiri, cu o suprafata totala de 40.000 mp, au fost recent certificate BREEAM, urmând ca pâna la finalul anului toate cele sapte imobile ale parcului sa obtina calificativul de cladire verde.

“Ambele parcuri de birouri sunt aproape 100% ocupate, însa acest lucru nu ne împiedica sa investim constant în calitatea oferita chirisilor”, a declarat Liviu Tudor, proprietarul celor doua parcuri de afaceri. În urma investitiilor realizate în optimizarea consumului energetic, taxele de administrare suportate de chiriasi scad cu 5-6%. Aceasta scadere poate reprezenta, în func?ie de suprafa?a ocupata de fiecare chiria?, economii anuale de zeci de mii de euro.

“În cazul West Gate si Novo Park, investitia în fiecare dintre cladiri a fost cuprinsa între 15 si 20 de milioane de euro, iar investitia ulterioara pentru a obtine certificarea BREEAM a oscilat intre 1,5 si 3 milioane de euro pentru fiecare cladire certificata”, a declarat Liviu Tudor.

Printre companiile care au sediul în West Gate si Novo Park se numara Hewlett-Packard (HP), Procter & Gamble (P&G), Siemens, Ericsson, Mondelez România (anterior cunoscuta sub numele de Kraft Foods), Ringier, Infineon, Yokagawa, ITC Networks/Luxoft, Sodexo, UniCredit Business Integrated Solutions, WNS, Panasonic, Automobile Dacia, Citibank, Alpha Bank, Société Générale, Garanti Bank si  Carestream Health. Alexandru Urzica, capital.ro

Cuvinte cheie: , , , , , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie