TVR concediaza 980 angajati in cadrul procesului de restructurare

 

Televiziunea RomanaConsiliul de Administratie al TVR a adoptat, marti, Programul de redresare economica a televiziunii publice, care prevede si modificarea organigramei Televiziunii Române si reducerea personalului la 2.340, fapt care implica concedierea a aproape 980 de angajati.
Claudiu Saftoiu, presedintele-director general al Societatii Române de Televiziune, a declarat pentru MEDIAFAX ca, în sedinta de marti, Consiliul de Administratie a adoptat, cu 10 voturi din 13, Programul de redresare economica a televiziunii publice.

Documentul va fi înaintat catre Ministerul de Finante, pentru ca Ministerul de Finante sa produca un memorandum care va fi introdus pe ordinea de zi a sedintei Guvernului de sâmbata (1 septembrie, n.r.), memorandum al carui continut reprezinta esalonarea datoriilor la stat ale SRTv pe sapte ani. Aceasta este o conditie esentiala pentru implementarea planului de restructurare din TVR, care cuprinde, printre altele, modificari de organigrama, de grila, restrângerea drastica a activitatii Televiziunii Române, fara sa impieteze însa asupra calitatii programelor. Iar o masura obligatorie care trebuie luata este reducerea personalului din TVR la 2.340 de angajati, potrivit noii organigrame„, a declarat Claudiu Saftoiu.

El a precizat ca acest lucru înseamna „declansarea procesului de concediere colectiva”, potrivit Contractului Colectiv de Munca aprobat la nivelul Societatii Române de Televiziune.

Mediafax

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie