Theodor Stolojan: Am fost la Parchet, la solicitarea mea

 

Europarlamentarul PDL Theodor Stolojan a declarat luni ca s-a prezentat la Parchetul General la solicitarea sa, pentru a prezenta un punct de vedere cu privire la sesizarea ANI privind suspiciunea de fals în declaratii, deoarece nu a trecut în declaratiile de avere si de interese completate în 2012 actiunile detinute la Transgaz Medias.

theodor stolojan„Am fost prezent în legatura cu acea suspiciune pe care ANI a adresat-o Parchetului cu privire la faptul ca în declaratia mea de avere si de interese nu as fi declarat o serie de actiuni pe care le detineam. Am dorit ca Parchetul sa cunoasca si punctul meu de vedere, nu numai informatiile primite de la ANI”, a declarat Theodor Stolojan, la finalul sedintei BPN al PDL.

El a precizat ca audierea la PÎCCJ a avut loc la solicitarea sa.

„Am rugat eu sa fiu primit de catre Parchet pentru a prezenta si punctul meu de vedere, pentru ca sunt un om care întotdeauna mi-am îndeplinit corect toate atributiile si am încercat sa respect legile tarii. Am mentionat înca o data ca ANI, la vremea respectiva, desi sustine ca m-a informat despre aceasta neclaritate din declaratia mea de avere, nu a reusit sa ia legatura cu mine. Dânsii spun ca mi-ar fi trimis o înstiintare. Eu nu am primit asa ceva. Deci, am avut singura dorinta sa prezint Parchetului si punctul meu de vedere cu privire la modul în care am completat declaratia de avere si pe cea de interese”, a afirmat Stolojan.

El a adaugat ca în cadrul întrevederii cu procurorii a prezentat „copii dupa declaratiile de avere” si le-a mentionat faptul ca a precizat în mod expres în declaratia de avere si cea de interese ca „soldurile conturilor bancare si numarul de actiuni detinute sunt la 31 decembrie 2011 în cazul declaratiei completate în iunie 2012”.

„Ma asteptam un singur lucru, nu imput nimic ANI, sa-mi fi dat un telefon sau sa-mi comunice ca nu am completat cum trebuie o declaratie de avere. M-as fi uitat si as fi modificat aceasta declaratie, daca într-adevar n-as fi completat-o cum trebuie. Din pacate, nu am avut aceasta comunicare din partea ANI”, a declarat liderul europarlamentarilor PDL.

În legatura cu faptul ca a fost însotit la Parchet de Sever Voinescu si Cristina Traila, Stolojan a spus ca a angajat o firma de avocati, pentru ca ANI i-a „dat de lucru”.

„Am angajat o firma de avocati pentru ca am tratat foarte serios aceasta problema. Eu am avut si am credinta ca am completat asa cum trebuie declaratia de avere, de integritate (…). Declaratia mea de avere si cea de interese, asa cum sunt completate cu precizarea ca toate soldurile sunt la 31 decembrie 2011, reflecta întru totul realitatea”, a adaugat el.

Stolojan a precizat ca nu are în intentie o actiune îndreptata împotriva ANI, dar a dorit ca Parchetul sa cunoasca si punctul sau de vedere, întrucât actiunea Agentiei Nationale de Integritate i-a afectat imaginea publica.

„Eu nu consider ca am completat aceasta declaratie (de avere si pe cea de interese – n.r.) într-un mod în care am cautat sa ascund ceva”, a declarat democrat-liberalul.

Stolojan a afirmat, întrebat daca Parchetul i-a precizat daca are vreo calitate în dosar, ca nu era nevoie ca Parchetul sa faca acest lucru.

„Nu e nevoie sa-mi precizeze Parchetul. Mi-a comunicat ANI, de data aceasta am primit recomandata de la ANI în care mi-a comunicat ca a si trimis dosarul la Parchet cu afirmatiile ca exista suspiciuni de fals în declaratii publice, lucru incriminat de Codul penal. Deci, treaba nu poate fi tratata fara seriozitatea necesara, de aceea am si angajat si o firma de avocati”, a spus el.

Theodor Stolojan s-a prezentat luni la sediul Parchetului General pentru a fi audiat în dosarul constituit ca urmare a sesizarii din luna aprilie a ANI în vederea cercetarii pentru fals în declaratii, deoarece nu a trecut în declaratiile de avere si de interese completate în 2012 actiunile detinute la Transgaz Medias.

Potrivit Biroului de presa al PÎCCJ, Theodor Stolojan a fost audiat în dosarul constituit la sesizarea ANI, care se afla în faza actelor premergatoare, si a fost însotit de Sever Voinescu în calitate de avocat. agerpres.ro

Cuvinte cheie: , , , ,

 

Niciun comentariu

Adaugă părerea ta!

Adaugă părerea ta


 

Distribuie